19 Mayıs 2024 Pazar

Bern'de Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçi anıldı

Bern'de Fransa Büyükelçiliği önünde Paris'ta katledilen üç Kürt kadın siyasetçi anıldı, katliamın sorumlularının açığa çıkartılmasını istendi.

Mizgin Kadın Meclisi, İsviçre'nin başkenti Bern'de Fransa Büyükelçiliği önünde Paris'ta katledilen üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i andı, katliamın sorumlularının açığa çıkartılmasını istedi.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Mizgin Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada "Türk devleti MİT eliyle Paris'te 3 kadın devrimciyi katletmiştir. Fransa devleti sorumluluğunu yerine getirmek adına bu noktada katliamı aydınlatmakla yükümlüdür. Fransa devleti bu katliamı aydınlatmadığı sürece bu katliamın suç ortağı olmaktan kurtulamayacaktır" denildi.

Açıklamanın ardından bir heyet elçilik binası önüne siyah çelenk bırakırken burada yapılan konuşmalarda "Fransa devleti bu katliamı aydınlatmadığı sürece bu katliamın suç ortağı olmaktan kurtulamayacaktır" denildi. Anma "Jin, jiyan, azadi", "Sara, Rojbin, Ronahi" sloganları ile sona erdi.