18 Mayıs 2024 Cumartesi

Berlin'de Mart ayı şehitleri anıldı

Mart ayında ölümsüzleşenler Berlin'de gerçekleştirilen enternasyonal bir yürüyüşle anıldı. Eylemde Mart ayında ölümsüzleşen Ivana Hoffmann, Bayram Namaz, Hasan Ocak, Süleyman Yeter, Tuncay Yıldırım'ın resimleri taşındı.

Mart ayında ölümsüzleşenler Berlin'de gerçekleştirilen enternasyonal bir yürüyüşle anıldı. Young Struggle, Zora, AGİF, F.O.R.-Palestine, Samidoun ve Palestina Spricht'in çağrısıyla Berlin'in Neukölln semtindeki Hermannplatz'dan Kreuzberg semtindeki Oranien Platz'a yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte, örgütleyen kurumlar adına ve yürüyüşe katılan Solidaritets Netzwerk adına konuşmalar yapıldı.

Eylemin açılış konuşmasında, "Mart ayı devrimci direnişler ayıdır. Ayaklanmaların, öfkenin, ama aynı zamanda umudun ayıdır. İşçilerin ve ezilen halkların direniş zamanıdır. Tarih, Paris komününden Gazi direnişine, Newroz direnişlerine kadar defalarca ispatlamıştır bunu" denildi.

Ayaklanmaların yaşandığı Mart ayında aynı zamanda bedeller ödendiği belirtilen konuşmada, "Yoldaşımız İvana Hoffmann, MLKP komutanı Baran Serhat, MLKP'nin kurucu kadrolarından ve Gazi komutanı Hasan Ocak Mart ayında ölümsüzleşti" diye belirtildi.

Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda, ölümsüzleri anmanın, onların devrimci ideallerine sahip çıkmak ve yaşamlarını örnek almaktan, özgürlük ve sosyalizm için savaşmaktan geçtiği vurgulandı.

Ivana Hoffmann, Bayram Namaz (Baran Serhat), Hasan Ocak, Süleyman Yeter'in yaşamlarından kesitlerin aktarıldığı yürüyüşte, İvana'nın resminin olduğu büyük bir pankart taşındı. Eylemde, İvana Hoffmann, Bayram Namaz, Süleyman Yeter, Tuncay Yıldırım'ın resimleri ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) bayrakları taşındı.

Eyleme katılan Filistinliler de attıkları sloganlar ve yaptıkları konuşmalarla Filistinli şehitleri andı.

Enternasyonal sloganların atıldığı yürüyüş, miting alanında yapılan konuşmalar ve Hüseyin Akçiçek'in (Alişer Deniz) şiirinin Almanca çevirisinin okunmasıyla sona erdi.