26 Haziran 2024 Çarşamba

Berlin'de Ecevit Piroğlu için eylem

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Sırbistan Konsolosluğu önünde açlık grevindeki enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu için özgürlük istendi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu için Sırbistan Konsolosluğu önünde eylem yapıldı. Tutsakların Sesi Platformu'nun organize ettiği eyleme Nav Berlin, ATİF ve Young Struggle katıldı.

Eylemdeki açıklamada, "3 yıldır hukuksuz bir şekilde tutulan Ecevit Piroğlu ölüme gönderiliyor. 12 Şubat 2024'te başlattığı 2. açlık grevi eylemi 125 günü geride bırakırken sağlık problemleri yaşıyor. Daha önce Türk devletine teslim edilmesini protesto etmek için 136 gün süren açlık grevini sürdürmüştü. Sırbistan Yüksek Mahkemesi'nin Türkiye'ye iade edilemez kararlarına rağmen Haziran 2021 tarihinden beri tutuklu. Sırbistan devleti bu tutumuyla uluslararası hukuku ve insan haklarını bir kez daha çiğnemiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca şunlar belirtildi: "Ecevit Piroğlu, tutuklandığından bu yana Sırbistan ile Türk devleti arasındaki kirli pazarlıklar sonucu Türk devletine teslim edilmek isteniyor. Tutuklanmasının nedeni de Türk devletinin iade talebidir."

Konsolosluğa Ecevit Piroğlu'nun durumuna ilişkin dosya verildi.