3 Mayıs 2024 Cuma

Belçika'da Floyd eyleminde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Brüksel Adalet Sarayı önünde Cumartesi akşamı yapılan eylemde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Adalet Sarayı önünde 6 Haziran'da yapılan eylemde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. 

Tarihi Adalet Sarayı önünde polisin ırkçı şiddetiyle katedilen George Floyd için 10 bin kişinin katılımıyla ırkçılık karşıtı gösteri düzenlenmişti. "Black live matter/Siyah hayatlar önemlidir" sloganını atılmış, mitingin sonunda polis eyleme saldırmıştı. Saldırıda 150 kişi gözaltına alınmıştı.

Kraliyet Sarayı yakınlarındaki II. Leopold heykeline ve  bir polis aracına George Floyd'un fotoğrafı projöktörde yansıtılması üzerine yapılan saldırıdan alınan 150 kişi serbest bırakıldı.

Amerika'da polis tarafından katledilen George Floyd için eylemler, dünya çapında polis şiddetine ve ırkçılığa karşı protestolara dönüşmüştü. 

Brüksel'de ise eylem iki ay önce Adel isimli bir göçmenin polis tarafından katledilmesi tekrar gündeme geldi. Belçika'daki antfaşistler aynı zamanda 19. yüzyıl sonlarında Kongo'nun işgal edilmesi ve milyonlarca Kongolu'nun katledilmesinden sorumlu tuttukları kral II. Leopold'u hedef alıyor.