19 Mayıs 2024 Pazar

Belçika ve İskoçya'da devrim şehitleri anıldı

Kasım ayı dolayısıyla devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı. Belçika'da şehit aileleri ziyaret edildi, İskoçya'da ise Türk konsolosluğunun önüne pankart asıldı, eylem yapıldı.

Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla, Avrupa'da devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı, aileleri ziyaret edildi. 

BELÇİKA
Belçika'da Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB),  Brüksel Halkevi ve Tutsakların Sesi Platformu (TSP), Anvers, Brüksel ve Verviers'de yaşayan şehit ailelerini ziyaret etti. 

Suruç katliamında ölümsüzleşen Cebrail Günebakan, Türkiye ve Filistin'de mücadele eden komünist Ali Bugün, Gazi ayaklanması sırasında 1 Mayıs Mahallesi'nde katledilen İsmihan Yüksel ve gerillada şehit düşen kızı Türkan Yüksel, Avrupa'da ırkçı faşistler tarafından katledilen Mehmet Türk, Rojava'da ölümsüzleşen Bengü Orak ile Nusaybin'de ölümsüzleşen Sibel Beritan ve Serdar Oğraş'ın aileleri ziyaret edildi.

Pandemi nedeniyle yapılan kısa ziyaretlerde, devrim şehitlerin devrim şehitlerinden alınan mücadelenin sürdürüldüğü belirtildi. Ziyaretlerden dolayı duygulanan ve mutlu olduklarını belirten şehit aileleri, "Şehidimiz sadece bize ait değil, hepimizin şehididir, biz böyle bakıyoruz" dedi.

İSKOÇYA
Başkent Edinburgh'ta Türk Konsolosluğu önüne "Şehitlerle devrime yürüyoruz-MLKP" imzalı pankart asıldı.

Pankartın asılmasının ardından devrim şehitlerinin anısına saygı duruşu yapan MLKP taraftarları, "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Yaşasın partimiz MLKP" sloganlarını atarak eylemlerini sonlandırdı.