28 Mart 2024 Perşembe

Basel'de şehitler anıldı: Kasım ayı bizim geçmişimiz, yarınımızdır

İsviçre'nin Basel kentinde devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı. Anmada yapılan konuşmada, "Kasım ayı bizim geçmişimiz, yarınımızdır" denildi.

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler İsviçre'nin Basel kentinde anıldı.

Saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başlayan anmada MLKP adına yapılan konuşmada "Kasım ayı bizim geçmişimiz, yarınımızdır" dedi. Konuşmada, "Bizim geçmişimiz büyük kavgalarla dolu. Bundandır ki büyük şehadetleri de beraberinde getirdi" diye belirtti.

MLKP'nin önemli dönemeçlerinde bazı prototip kadrolarının olduğu ve bunların MLKP'nin gelişimine yön verdiği kaydedilen konuşmada, Hüseyin Demircioğlu, Yeliz Erbay, Bayram Namaz gibi kadroların örnek olduğu vurgulandı.

Günün acil görevinin faşizme karşı mücadele olduğu belirtilen konuşmada, "Önemli bir kitle hareketi mayalanıyor. Korku duvarının aşılmasının eşiğine gelindi. Faşist iktidar yönetmede zorlanıyor. Haftanin'e saldıran faşist sömürgeci Türk devleti, orada yenilgiye uğradı. Ondan dolayı işte çeteleri devreye koydu. İç savaş hazırlıkları yapılıyor" diye konuştu. MLKP temsilcisi, "Bizim bu saldırılara hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi. Konuşmada, gençlik hareketinin yan yana gelmesi, kadın hareketinin girişkenliği, işçi sınıfının hareketlenmesi önemli olduğunun altı çizildi.

KKÖ, KGÖ adına yapılan konuşmaların ardından Ivana Hoffmann'ın mektubu ve şiirlerin okunmasıyla anma etkinliği sona erdi.