29 Mart 2024 Cuma

Basel'de Albayrak ve Şahin'in özgürlüğü için eylem yapıldı

Yunanistan'da iki mülteciye yardım ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Hüseyin Şahin ve Ali Can Albayrak'ın serbest bırakılması talebiyle İsviçre'nin Basel kentinde eylem yapıldı.

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Young Struggle'nin (YS) çağrısı ve göçmen örgütlerin katılımıyla Claraplatz Meydanı'nda Yunanistan'da mültecilere yardım ettikleri için gözaltına alınıp tutuklanan Hüseyin Şahin ve Ali Can Albayrak için eylem yapıldı.

İGİF adına yapılan konuşmada, "İnsan haklarının temel normlarından olan mültecilik bugün Yunanistan eliyle Avrupa'da yargılanmaktadır. Ne mültecilik ne de mültecilerle dayanışmak insan haklarının gereğidir, suç sayılmamalıdır" denildi.

Mülteciliğin ve göçmenliğin esas nedeninin bugün Avrupa devletlerinin yanlı ve yanlış politikaları olduğu vurgulanan konuşmada, Nisan ayında mahkemeye çıkacak olan Ali Can Albayrak ile Hüseyin Şahin'in serbest bırakılması için İsviçre ve Avrupa kentlerinde eylemlerin devam edeceği ifade edildi.