27 Nisan 2024 Cumartesi

Azerbaycan: Ermenistan ile sınır sorununu çözmeye hazırız

Azerbaycan Başbakanı Asadov, Bakü'nün Moskova'nın Azerbaycan-Ermenistan sınır çizgilerinin belirlenmesi ve düzenlenmesi konusunda üçlü komisyon kurma önerisini desteklediğini, Azerbaycan'ın Ermenistan ile yapıcı çalışmalara hazır olduğunu belirtti.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) başbakanlarının Minsk'te düzenlenen toplantısında konuşan Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Bakü'nün Moskova'nın Azerbaycan-Ermenistan sınır çizgilerinin belirlenmesi ve düzenlenmesi konusunda üçlü komisyon kurma önerisini desteklediğini, Azerbaycan'ın Ermenistan ile yapıcı çalışmalara hazır olduğunu ifade etti.

Asadov, "Azerbaycan sınır altyapısını belirleme sürecine başladı ve Ermenistan ile sınır çizgileri sorununu yapıcı bir şekilde çözmeye hazır. Azerbaycan bu bağlamda Rusya tarafının Azerbaycan-Ermenistan sınır çizgilerinin belirlenmesi ve düzenlenmesi konusunda üçlü komisyon kurma önerisini destekledi. Sınır çizgilerinin belirlenmesi teknik bir süreçtir ve bu süreç, sağlam uluslararası yasal temele dayanmalı" diye konuştu.