17 Mayıs 2024 Cuma

Ayn İsa'da çete saldırısı püskürtüldü

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Ayn İsa ve Şehba bölgelerine saldırdı.

Ayn İsa bölgesinde son günlerde saldırılarını yoğunlaştıran işgalciler, dün akşam saatlerinde kente bağlı Seyda köyüne sızma girişiminde bulundu. Çeteler ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçıları arasında çatışma yaşandı.

Çatışmanın ardından M4 karayolu ve Al Nexil Lokantası ile kentin doğusunda bulunan Zêda, Seyda, Mueleq ve Cedida köyleri bombalandı.

Eyn İsa'ya yönelik 16 ve 17 Mart'ta gerçekleşen saldırılara ilişkin açıklama yapan DSG Basın İrtibat Merkezi, Seyda köyündeki çatışmalarda 3 çetenin öldürüldüğünü, bir aracın imha edildiğini duyurdu. Açıklamada, Mueleq köyündeki çatışmada kayıp veren çetelerin durumuna ilişkin net bilgi edinilemediği vurgulandı. Açıklamada, "Çetelerin her iki saldırısı boşa çıkarıldı ve işgalci çeteler geri çekilmek zorunda kaldı. Çatışmaların ardından Seyda, Mueleq, Cedida ve M4 karayolu işgalci çeteler tarafından sabah saatlerine kadar yoğun bir şekilde bombalandı" bilgisi yer aldı.

ŞEHBA KÖYLERİNE BOMBARDIMAN
Türk devleti ve çeteleri, işgal altındaki Efrîn'in Şêrawa ilçesine bağlı köyleri ile Şehba kantonuna bağlı Şailê, Tilmadiq, Xirbê Elşailê, Ziwan, Tilrihalê ve Radar Tepesi köylerini bombaladı.