28 Mart 2024 Perşembe

Ayn İsa komutanı El Xelef: İşgalcileri topraklarımızdan çıkarmaya odaklandık

Girê Spî Askerî Meclisi Genel Komutanı El Xelef, Ayn İsa'ya yönelik işgal saldırılarına karşı direnişi sürdüreceklerini dile getirdi. Xelef; "Halkımız topraklarının işgal edilmesini asla kabul etmiyor ve mevzilerde durmaya hazırız diyor. Türkiye halklarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Erdoğan, Ortadoğu'nun tamamını işgal etmek istiyor. Bu yüzden Rojava halkıyla dayanışma kurulmalı."

Türk devleti ve çetelerin saldırı hedefindeki Ayn İsa'da direniş sürüyor. Bölgede yaşanan Kürtler ve Araplar, topraklarını işgal etmek isteyen DAİŞ artığı çetelere karşı omuz omuza mücadele veriyor.

Ayn İsa İlçesinin bağlı olduğu Girê Spî kenti geçtiğimiz yıl Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edildi. Girê Spî Askeri Meclisi, kente bağlı ilçe ve köyleri savunmak için cephelerde direnişini sürdürüyor.

Girê Spî Askeri Meclisi Genel Komutanı Riyad El Xelef, Ayn İsa'ya yönelik saldırıları ve devrim güçlerinin direnişini ETHA'ya anlattı.

Ayn İsa'yı koruyan askeri gücü "bu toprakların çocukları" diyerek tarif eden Riyad El Xelef, "Bu ülkenin çocukları, bu toprakların çocukları, bölgemizin savunulması amacıyla savaşçı oldular. Savaşçılarımız Demokratik Suriye Güçleri ismi ve bayrağı altında savaşıyorlar. Komutan ya da savaşçı olsun, gücümüz tek bir şeye odaklanmış durumda. O da topraklarımızı işgalcilerden kurtarmak, özgürleştirmek" şeklinde konuştu.

Kuzey ve Doğu Suriye topraklarında yaşayan tüm insanların eşit bir yaşam hakkı olduğunu vurgulayan El Xelef, "Aynı zamanda herkesin topraklarını ve ülkesini savunmaya hakkı var. Arap, Kürt, Çerkes ya da kim olursa olsun, bu topraklar üzerinde yaşıyorsa bu ülkenin topraklarını savunacaktır" dedi.

'HALKIMIZ İŞGALİ ASLA KABUL ETMİYOR'
Cephede çetelere karşı duran savaşçıların direniş ruhu ve moralinin halkın durumuna bağlı olduğunu vurgulayan El Xelef şöyle devam etti: "Biliyoruz ki halkın durumu iyiyse gücümüzün morali de yüksek ve coşkuludur. İşgalci Türk devleti ve çeteleri bölgemize saldırdıkları zaman, halkımız ve savaşçılarımız birlik oldu. Birlikte bölgelerinin savunmalarını aldı. Halkımız topraklarının işgal edilmesini asla kabul etmiyor ve diyor ki savaşçılarımızla birlikte mevzilerde durmaya hazırız. Bir süre önce işgale karşı bir çadır açtık. Qamişlo, Hesekê ve Rakka'dan halkımız da geldi."

Ayn İsa'da Rusya ve Şam hükümetine bağlı askerlerin de bulunduğunu hatırlatan El Xelef, "Rusya ve rejim bölgemize saldıran vahşi çeteleri durdurmaya geldiklerini söylüyorlar. Ama işgale karşı durduklarını hiç görmedik. Rusya kendi savunmasını da alamıyor. Bir süre önce Rusya'nın üssünü bombaladılar. Rus güçleri Türk devletine karşı cevap vermediler. O dönemde rejim komutanı ve askeri yaralandı" bilgisini paylaştı.

'FAŞİST ERDOĞAN'IN İŞGALCİLİĞİNE KARŞI DURULMALI'
El Xelef, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halklarının, komşu ülkelerin halklarıyla bir sorunu olmadığını dile getirdi. El Xelef, "Sorunumuz Türkiye halkıyla değil, Türk devletiyle. Kuzeydeki halkımıza da mesaj göndermek istiyorum. Gerici partilerin karşısında durmalılar. Faşist Erdoğan'ın işgalciliğine karşı durmalılar" diye belirtti.

Konuşmasının devamında Türkiye ve Kuzey Kürdistan halklarına da çağrıda bulunan El Xelef şunları söyledi: "Biz devrimciyiz, DSG'yiz. Topraklarımızı işgalcilerin elinden kurtarmak ve özgürleştirmek için ayaklandık. Türkiye halklarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Erdoğan, Osmanlı devletini döndürmek istiyor. Siz O'nun ve çetelerinin iradesini kırın. Faşist Erdoğan, Ortadoğu'nun tamamını işgal etmek istiyor. Bu yüzden Kuzey halkı ayaklansın ve işgalciliği kırsın. Rojava halkıyla dayanışmayı kursun."

Girê Spî Askerî Meclisi Genel Komutanı El Xelef, iç savaş nedeniyle farklı ülkelere giden halklara da seslendi: "Başka ülkelere göç eden halkımıza da sesleniyoruz. Biliyoruz, korktuğunuz ve güvenlikli yer aradığınız için Rojava'dan çıktınız. Biz istiyoruz ki ülkenize geri dönün. Ülkemizi işgalcilere bırakmayın. Ne zaman geri dönerseniz Rojava'nın yolları size açıktır" ifadelerini kullandı.