8 Mayıs 2024 Çarşamba

Avrupa kentlerinde MLKP'nin kuruluşu kutlandı

MLKP'nin 26. kuruluş yılı dolayısıyla Avrupa kentlerinde yapılan etkinliklerle kutlamalar yapıldı.

MLKP'nin 26. kuruluş yılı Atina, Viyana, St. Pölten ve Londra'da yapılan etkinliklerle kutlandı.

ATİNA
Yunanistan'ın başkenti Atina'da MLKP'nin 26. mücadele yılı dolayısıyla kutlama yapıldı. MLKP'nin kuruluş etkinliği Covid-19 pandemisi nedeniyle dar katılımlı gerçekleştirildi.

Etkinlikte yapılan konuşmada, MLKP'nin varoluş süreci ve birlik devriminden bugüne ateş altında yürüttüğü devrimci mücadeleye değinildi. Etkinlikte MLKP'nin tarihini anlatan "Ateş Altında" belgeselinin gösterimi yapıldı. MLKP Merkez Komitesi'nin 26. yıl açıklamasının okunduğu etkinlik müzik dinletisi ile sona erdi.

Politeknik Üniversitesi'ne MLKP ve KKÖ imzalı "26. yılında devrim ve zafer için yaşasın MLKP" yazılı pankart astı.

VİYANA
Avusturya'nın başkenti Viyana'da EKH'de yapılan etkinlik saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başladı. MLKP Merkez Komitesi'nin yayınladığı bildirinin okunmasının ardından yapılan konuşmalarda, MLKP'nin birleşik devrim mücadelesine vurgu yapıldı. MLKP'nin bir kadın partisi olduğu ve kadın özgürlük mücadelesine verdiği öneme dikkat çekilen etkinlikte Partizan ve PKK temsilcileri de birar konuşma yaparak MLKP'nin 26. kuruluş yılını kutladı.

ST. PÖLTEN
ST. Pölten'da "Gelenekten geleceğe, partiyle yürüyoruz zafere" şiarıyla yapılan etkinlikte MLKP'nin kuruluşu selamlandı. Amara Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlik sloganlarla son buldu.

LONDRA
İngiltere'nin başkenti Londra'da MLKP'nin 26. kuruluş yılı kutlandı. Açık alanda yapılan etkinlik saygı duruşu ile başladı. MLKP temsilci yaptığı konuşmada, MLKP'nin 26 yıllık tarihi anlatıldı. MLKP MK'nın 10 Eylül bildirisinin okunduğu etkinlikte, MLKP Avrupa Örgütü 6. Konferansı selamlandı ve Konferans bildirisi okundu.

Sık sık sloganların atıldığı etkinlik sinevizyon gösterimi ile devam etti. Müzik dinletisi ve çekilen halaylarla etkinlik sona erdi.