29 Mart 2024 Cuma

Avrupa Kadın Dayanışması'ndan Çarşamba eylemlerine devam

Avrupa Kadın Dayanışması her çarşamba düzenlediği kadına yönelik şiddete karşı mücadele eylemlerine bu haftada da devam etti.

Avrupa Kadın Dayanışması'nın çağrısıyla her çarşamba günü düzenlenen kadına yönelik şiddete karşı eylemlerde bu hafta da bir çok kentti düzenlendi.

Eylemlerde, LGBTİ+'lara ve kadına yönelik şiddete karşı fiziksel mesafe korunarak yapılan eylemlerde, "LGBTİ+'lara ve kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye", "Kadın katillerini aklama yargıla", "Erkek değil gerçek adalet", "Özsavunma haktır", !Kadınlar özsavunmaya", "Yalnız değil, örgütlü, birlikte güçlüyüz" şiarlarıyla evlerde ve sokaklarda eylemler gerçekleştirildi.

ŞİDDETE KARŞI ÖZSAVUNMA ÇAĞRISI
Almanya'nın Köln kentinde SKB ve Zora örgütünün de içerisinde yer aldığı Avrupa Kadın Dayanışması bileşenleri bu haftaki eylemini Heumark'ta gerçekleştirdi. Eylemde Avrupa Kadın Dayanışması'nın açıklamasının okunmasının ardından, SKB adına yapılan konuşmada özsavunma çağrısı yapıldı. Eylemde Avrupa Kadın Dayanışması ve SKB imzalı dövizler ve pankart taşındı ve LGBTİ+'lara ve kadına yönelik şiddete dikkat çekilen sloganlar atıldı.

Mannheim; Yeni Kadın, SKB, Ronahi Beriwan Kadın Meclisi'nin de içinde yer aldığı Avrupa Kadın Dayanışması eylemini Marktplats'da gerçekleştirdi.

Frankfurt'ta SKB, Yeni Kadın, ADKH ve Zora Kadın Örgütü'nün çağrısıyla Galluswarte'de bir araya gelerek eylem gerçekleştirdi. AKD ve SKB dövizlerinin taşındığı eylemde yapılan konuşmalarda kadına cinayetlerine dikkat çekilerek, özsavunma çağrısı yapıldı.

Ulm kentinde SKB üyeleri tarafından Avrupa Kadın Dayanışması ve SKB'nin hazırladığı dövizler kent merkezinde farklı yerlere asıldı.

Fransa Paris'te Strasbourg Kemeri önünde bir araya gelen SKB'liler Fransızca "Kadına yönelik şiddete son!" yazılı pankart açarak LGBTI +lara yönelik saldırılara dikkat çeken dövizler taşıdı. Kemer önünde sloganlarla eyleme başlayan SKB'liler, pankart ve sloganlarla yapılan yürüyüş düzenledi. 93. Bölgede de SKB ‘li kadınlar duvarlara aynı içerikte afişler astı.

İsviçre'nin Basel, Zürih, Biel ve Cenevre kentlerinde de düzenlenen eylemler yoğun ilgiyle karşılandı.

Cenevre'de Bation Park'da bir araya gelen kadınlar, park içinde yürüyüş yaptı. Eyleme yoğun ilgi oldu.