19 Mayıs 2024 Pazar

AvEG-Kon: Garê'ye saldırı Efrîn ve Serêkanîyê'nin devamıdır

Garê'nin; Priz, Bergarê ve Siyanê alanlarına yönelik saldırılara ilişkin açıklama yapan AvEG-Kon, saldırının ancak birlikte mücadele ile püskürtüleceğini kaydetti.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Medya Savunma Alanları'na bağlı Garê'nin; Priz, Bergarê ve Siyanê alanlarına yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. 

"Sömürgeci Türk devletinin amacının sadece saldırı değil kalıcı bir işgal olduğu açıktır" denilen açıklamada, Medya Savunma Alanları'nın Kürdistan'ın bir parçası olduğu ve gerillaların buradaki varlığının da meşruluğu belirtildi. 

'EFRÎN VE SEREKANİYE SADIRISININ DEVAMIDIR'
Saldırının yalnızca PKK gerillasına olmadığının altı çizilen açıklamada, "Saldırı, sömürgeci Türk devletinin Efrîn'den Xakurkê'ye kadar Rojava ve Güney Kürdistan'ı işgal etme planının yeni bir aşamasıdır. Bu yeni saldırı, Efrîn ve Serêkaniyê saldırısının bir devamıdır. Bunun arkasından Şengal ve Mexmûr'a saldırının geleceği açıktır. Saldırı bütün Kürt halkına, Kürt ulusunun kazanımlarınadır" denildi. 

Saldırının aynı zamanda Türk halkına olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Kürt halkına yönelik sömürgeci zorbalık son bulmadan Türkiye halklarının faşizmin esaretinden kurtulamayacağı ve bu nedenle sömürgeciliğe karşı ancak birlikte mücadele verilirse başarıya ulaştırılacağı belirtildi. 

'ABD VE AB EMPERYALİZMİ TÜRK DEVLETİYLE AYNI SAFTA'
Açıklama şöyle devam etti: "Bu saldırının Türk devletinin sömürgeci saldırı ve işgal bakanı Hulusi Akar'ın Almanya ziyaretinden hemen sonra gerçekleşmesi tesadüf değildir. Faşist Türk devleti ile aralarındaki çelişkiler hangi düzeyde olursa olsun, söz konusu olan Kürt kazanımları, Kürt halkının devrimci güçleri olunca ABD ve AB emperyalizmi sömürgeci Türk devletiyle aynı safta buluşmaktadır.

'DİRENİŞİ BÜTÜN AVRUPA'YA YAYALIM'
Sömürgeci Türk devletinin işgalci, katliamcı, soykırımcı saldırısına sessiz kalmayalım. Bulunduğumuz her yerde sömürgeci faşist işgal saldırısını kınayalım. Sömürgeci işgale karşı alanlara çıkalım. Sömürgeci saldırıya karşı direnişi bütün Avrupa'ya yayalım.

Sömürgecilerin emperyalist dostları varsa ezilenlerin uluslararası dayanışması olduğunu en güçlü biçimde gösterelim.ABD ve AB emperyalistlerini teşhir edelim. Avrupa işçi sınıfı ve bütün ezilenlerinin ilerici bölükleriyle işgalci saldırıya karşı birleşelim."