2 Mayıs 2024 Perşembe

AvEG-Kon: Baskılar bizi yıldıramaz, mücadelemizi büyüteceğiz

AvEG-Kon, üye ve yöneticilerine yönelik son dönemde Türk devletinin artan saldırılarına tepki gösterdi. Açıklamada, AvEG-Kon Avrupa'daki kurumsal çalışmalarından faşist diktatörlüğün duyduğu rahatsızlığa işaret edildi, "Baskılara boğun eğmeyeceğiz" denildi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), yazılı açıklama yaparak son dönemde Avrupa ve Türkiye'de üye ve yöneticilerine yönelik artan baskılara işaret etti.

Türkiye ve Kürdistan'da süren baskı ve zulüm politikasının Avrupa'da yaşayan devrimci, demokrat, ilerici kesimleri de hedeflediği belirtilen açıklamada, Avrupa'da yaşayan antifaşist, antikapitalist ve sosyalistler, aydınlar, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve demokratik kitle kurumlarının faşist saray rejiminin hedefinde olduğu kaydedildi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'a giden göçmenler ve Avrupa halklarından antifaşistlerin Türk devletinin takibatı, gözaltı ve tutuklamaları, pasaportlarına el koyarak Avrupa'ya dönmelerinin engellenmesi gibi saldırılarıyla karşılaştığı hatırlatan açıklamada, "Bu saldırılarla faşizme karşı olan herkese gözdağı verilmek, dahası susturulmak istenmektedir" denildi.

Türkiye ve Kürdistan'da devrimci, ileri, demokratik kesimlerin katliamlar ve hapishaneler tıka basa doldurulmasına rağmen teslim alınamadığı belirtilen açıklamada, "Sosyalistler, devrimciler, ilerici ve demokratik kesimler, işçiler, kadınlar, gençler, LGBTİ+'lar faşizme karşı mücadeleye devam etmekte, sokaktaki mücadeleyi büyütmekte. Devrimci kurumlar, birleşik mücadele hattından faşizmin üzerine daha fazla yürümektedir" ifadelerine yer verildi.

Avrupa'da da birçok kurumun basıldığı, çok sayıda devrimci ve yurtseverin tutuklandığı hatırlatılan AvEG-Kon açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Son dönemlerde konfederasyonumuzun ve üye kurumlarımızın kimi yöneticilerine Türk devletinin açtığı davalar ve Türkiye'ye giden konfederasyonumuza bağlı kurumlarda çalışanlara yönelik takibatların, gözaltıların ve ajanlaştırma çabalarının artması, faşist diktatörlüğün Avrupa'daki kurumsal çalışmalarımızdan duyduğu rahatsızlığı göstermektedir."

AvEG-Kon üye ve yöneticilerinin hiçbir baskıya boyun eğmeyeceği vurgulanan açıklamada, "Konfederasyonumuz, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin yanı sıra siyasal faaliyetlerini de aynı kararlılıkla sürdürecektir. Konfederasyonumuz, sömürgeciliğe ve faşizme karşı Türkiye ve Kürdistan sosyalist ve devrimci hareketinin, işçi sınıfının, kadınların, gençliğin, LGBTİ+'ların yürüttüğü özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin yanında olmaya devam edecek, çalışma yürüttüğü Avrupa'da bu faaliyetlerini aynı kararlılıkla sürdürecektir" dendi.

Türk devleti ve çetelerinin Rojava ve Güney Kürdistan'a yönelik saldırlarına da değinilen açıklamada, "Konfederasyonumuz Türk devletinin işlediği bütün suçların, katliamların ve faşizmle işbirliği yapan emperyalist devletlerin suç ortaklığının hesabını sormaya devam edecektir. İşgalci güçlerin Rojava'dan ve Kürdistan'ın diğer parçalarından defolması için mücadeleye devam edecektir. Konfederasyonumuz, emperyalist savaş ve işgallere, kapitalist sömürüye, ırkçılığa, kadına yönelik şiddete karşı mücadele etmeye devam edecektir" ifadeleri yer aldı.