18 Mayıs 2024 Cumartesi

Avaşin'de işgal saldırısına karşı gerilla direnişi sürüyor

Türk devletinin Avaşin'e bağlı Mamreşo tepesinde gerilla mevzi ve savaş tünellerine girme girişimi geri püskürtülürken, işgalci Türk ordusunun zehirli gaz kullandığı öğrenildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda bulunan Avaşin, Zap ve Metina'ya yönelik işgal saldırısı sürüyor. Bombardıman ve kara harekatları gerilla direnişi ile karşılaşıyor.

İşgalci Türk ordusu, saldırının ana hedeflerinden biri durumundaki Avaşin bölgesinde gerilla mevzi ve savaş tünellerine girmeye çalıştı. Mamreşo Tepesi'nde yaşanan çatışmada gerillalar işgalci Türk askerlerini püskürttü. Gerilla direnişi ile karşısında kayıplar veren Türk ordusu, kimyasal gaz kullandı.

Zendura bölgesine indirme yapan Türk askerlerine yönelik Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri'nin eylem düzenlediği öğrenildi. Bölgede çatışmalar sürüyor.

İşgalci Türk ordusu, dün Avaşin'e bağlı Mervanos ile Şukê alanına bağlı Şehit Zerin, Şehit Bêkes ve Piramit tepelerine indirme yapmıştı. Şehit Serdar ve Şehit Dilgeş tepelerinde şiddetli çatışmalar başlamıştı.