19 Mayıs 2024 Pazar

Atina'da Dimitris Koufontinas'a destek eylemine polis saldırısı

17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufontinas'ın açlık grevinin 58. gününde. Yunanistan Parlamentosu önünde eylem yapmak isteyen kitleye polis saldırdı.

17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufontinas'ın açlık grevi direnişi 58. gününde. Koufontinas'a destek için Yunanistan Parlamentosu önünde eylem yapmak isteyen kitleye polis saldırdı.

Avukatlar ve öğrencilerin aralarında olduğu çok sayıda kişi Koufontinas ile dayanışma çağrısı yaptı. Polis, sabah saatlerinden itibaren Atina şehir merkezini ve özellikle parlamento çevresini ablukaya aldı.

Polis ablukasına rağmen Sintagma Meydanına giren kitle pankart açtıktan sonra polis saldırısı gerçekleşti. Polis saldırılarıyla ara sokaklara dağılan kitle, buralarda pankart açtı. TOMA ve gaz bombalarıyla saldıran polis, onlarca kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Polis, çevredekilere ve eylemi takip eden gazetecileri de darp etti.

Eylemde Koufontinas'ın oğlu Hector Koufontinas da gözaltına alındı. Hector'un gözaltına alınmasına tepki gösteren birçok kişi de darp edilerek gözaltına alındı.