19 Mayıs 2024 Pazar

Atina'da Albayrak ve Şahin'e özgürlük pankartları asıldı

Atina'da "Mültecilerle dayanışmak suç değildir",  "Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin'e özgürlük" yazılı pankartlar asıldı.

Yunanistan'da tutuklu bulunan politik mülteciler Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin için Yunanistan'ın başkenti Atina'da iki farklı noktaya pankart asıldı.

17 Kasım 2020 günü kendileri gibi politik mülteci olan iki kişi ile dayanışma içinde oldukları için gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin yaklaşık 4 aydır Yunanistan'ın Sakız Adası'nda tutuklular. Yunan devletinin mülteci politikaları ve sınırlarda yaşanan insanlık suçlarına karşı politik mültecilerle dayanışmanın meşruluğunu savunan Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin 10 Mayıs'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Albayrak ve Şahin için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde eylemler düzenlendi. AvEG-Kon öncülüğünde bir çok kentte düzenlenen eylemlerde "Mültecilerle dayanışmak suç değildir" denildi. 10 Mayıs'ta Sakız Adası'nda görülecek duruşma öncesi dayanışma etkinlikleri ve çalışmalar hızlandırıldı.

Bu kapsamda Atina'da 6 Mart 2021 günü Exarkeia Meydanı ve 1 Mayıs Alanı ile aynı zamanda adliyelerin bulunduğu meydana iki pankartlar asıldı. Yunanca yazılan pankartlarda "Mültecilerle dayanışmak suç değildir", "Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin'e özgürlük" ifadelerine yer verildi.