1 Mayıs 2024 Çarşamba

Anarşistler Seattle'da meclis binasına 'Seattle Otonom Bölgesi' tabelası astı

Trump, Washington'a bağlı Seattle kentinde anarşistler belediye ve meclis binasını işgal ederek meclis binasına "Seattle Otonom Bölgesi" tabelası astı.

ABD'de George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından ABD'de başlayan "Nefes Alamıyorum" isyanı 15. gününde sürdü. Floyd'un cenazesi Houston‘da defnedilirken, Minneapolis, New York ve Seattle başta olmak üzere bir çok noktada eylemler devam ediyor.

Şehrin genelinde sürekli kitlesel eylemlerin gerçekleştirildiği Seattle'da binlerce kişi belediye binasını işgal etti. Eylemciler polis şiddetini kontrol altına alamamakla suçladıkları Seattle belediye başkanı Jenny Durkan'ın istifasını talep etti. Belediye binasını saatlerce kontrol altına alan eylemciler "Hey hey, ho ho, Jenny Durkan gitmeli" sloganı attı.

Öte yandan Capitol Hill mahallesi civarında ilan edilen otonom bölge genişletilerek meclis binasına "Seattle Otonom Bölgesi" tabelası asıldı.

Seattle belediye binasını anarşistler tarafından işgal edilmesi ve meclis binasına "Seattle Otonom Bölgesi" tabelası asılmasının ardından, ABD Başkanı Donald Trump gelişmelerle ilgili Twitter'dan açıklama yaptı.

Washington Valisi Demokrat Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Demokrat Jenny Durkan'a tepki gösteren Trump, "Şehrinizi geri alın. Almazsanız, ben alırım. Bu bir oyun değil. Bu çirkin anarşistler acilen durdurulmalı. Hızlı hareket edin" dedi. 

Trump, "Radikal solcu Demokratlar tarafından yönetilen Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti. Kanun ve nizam!" ifadesini kullandı.