2 Mayıs 2024 Perşembe

Amazon, koşulların düzenlenmesini isteyen işçileri işten attı

Newyork'taki Amazon şirketinde çalışan işçiler, virüse karşı gerekli önlemlerin alınması talebiyle eylem yaptı. Bir işçi işten atıldı.

ABD'nın New York kentinde Amazon'un Depolama merkezinde çalışan 60 işçi sağlık ve çalışma koşullarını protesto etti. 

Geçen hafta bir çalışanın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından tüm binanın geçici olarak kapatılmasını ve temizlenmesini talep eden işçiler, greve gitti. 

İşçiler adına açıklama yapan Christian Smalls, "Amazon, dünyayı sarsan koronavirüsü (COVID-19) ciddiye almalı ve işçilerin çalışma ve sağlık koşullarını garanti altına almalıdır. Bu şekilde devam ederse binlerce insan bu salgına yakalanacaktır" dedi. Smalls, bu açıklama ve yapılan eylemin ardından işten atıldı.

Konuyla ilişkin AFP'ye açıklama yapmak zorunda kalan Amazon, "Biz bu suçlamaları doğru görmüyoruz. Şirketimizin yönetimi sağlık önlemleri almıştır" iddiasında bulundu. 

Eylemi düzenlenen işçilerin sözcüsü Christian Smalls'ın işten atılmasına ilişkin açıklama yapan New York Savcısı Letitta James de, "Amazon'un Christian Smalls isimli işçinin sağlık koşullarına dikkat çekmek istediği için işten atması yanlıştır. Bunu hukuki olarak araştıracağız" dedi.