24 Nisan 2024 Çarşamba

Almanya'da ulaşım çalışanları grev gitti

Toplu iş sözleşmesinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Almanya'da ulaşım çalışanları greve çıktı.

Almanya'da toplu taşıma alanında görev yapan binlerce çalışan, bugün ülke genelinde uyarı grevi yapıyor.

Münih, Hannover, Hamburg, Köln, Düseldorf ve Berlin gibi büyük kentlerin de aralarında olduğu şehirlerdeki binlerce ulaşım çalışanı hakları için iş bıraktı. Ver.di Sendikası öncülüğünde bugün yapılan uyarı grevi nedeniyle ülkede ulaşımda büyük aksaklıklar yaşanması bekleniyor.

KUZEY REN-VESTFALYA EYALETİNİN EN BÜYÜK KENTLERİNDE ULAŞIM DURDU
Grevin yapıldığı yerlerden olan Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin en büyük kenti Köln ile ülkenin en eski yerleşim yerlerinden olan Bonn'da otobüs ve tramvay seferleri grev nedeniyle yapılmıyor.

Köln'ün yerel ulaşım şirketi KVB'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "KVB Grevde" duyurusu yapıldı. Duyuruda, 29 Eylül 2020 Salı günü KVB'nin tüm gün grevde olacağı belirtildi. Ayrıca 29 Eylül 2020 Salı saat 03.00'ten 30 Eylül 2020 Çarşamba saat 03.00'e kadar tramvay seferlerinin de yapılmayacağı bildirildi.

Yine Bonn'un ulaşım sağlayıcı yerel şirketi olan Stadtwerke Bonn (SWB Bus und Bahn) Şirketi'nden de yapılan açıklamada 29 Eylül 2020 Salı günü tüm gün grevde olacakları duyurusu yapıldı.

VER.Dİ'DEN 87 BİN ÇALIŞANA GREV ÇAĞRISI
Almanya'da farklı meslek gruplarından yaklaşık iki milyon üyesi olan Ver.di Sendikası, üyesi olan yaklaşık 87 bin ulaşım çalışanına ülke genelinde iş durdurma çağrısında bulunmuştu. Geçtiğimiz hafta hükümet ve Verdi arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci tur müzakerelerde herhangi bir sonuca varılamamıştı. Müzakerelerin üçüncü turunun ise 22-23 Ekim'de yapılması planlanıyor.

DÜSSELDORF HAVALİMANINDA DA GREV
Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf'ta da havalimanının koronavirüs salgını nedeniyle 600 kişiyi işten çıkarmayı planlaması üzerine de bugün yaklaşık 80 işçinin greve gittiği bildirildi.