25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya'da cemevine yönelik saldırı kınandı

Almanya'nın Marl kentinde bulunan Alevi Derneği'ne yapılan saldırı basın açıklamasıyla protesto edildi.

Almanya'nın Marl kentinde AABF'e bağlı cemevine 11 Şubat'ta kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan silahlı saldırı ortak basın açıklamasıyla kınandı. 

AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, Marl AKM Başkanı Aynur Özcan, Dedeler Kurulundan Cafer Kaplan yanısıra Marl Yahudi Toplumu, değişik müslüman topluluklar ile AGİF Eşbaşkanı Onur Güler de katıldı. 

AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, "Aleviler güçlü bir kurumsal kimlik ve inanç topluluğu haline gelmiştir. Avrupa'da 300'ü aşkın derneğimizle dimdik ayaktayız. Hiçkimseden korkmuyoruz. Bu saldırı sadece bize değil, birlikte yaşamı savunan tüm kesimleredir" diye konuştu. Marl Cemevi'ne yapılan saldırıyla ilişkin polisin verdiğini bilgilere paylaşan Marl Cemevi Başkanı Aynur Özcan, ilk günden bu yana yapılan dayanışma için teşekkür etti. 

AGİF Eşbaşkanı Onur Güler de geçmiş olsun diliyerek, her türden ırkçı saldırıya karşı dayanışma içerisinde olduğunu ve bu tür saldırılar karşısında AGİF'in tüm imkanlarının aynı zamanda Alevi halkınında imkanı gibi görmeleri gerektiğini belirtti.