6 Mayıs 2024 Pazartesi

Alman siyasetçiler Türkiye'deki tutsak siyasetçilerin 8 Mart'ını kutladı

Köln'de Dayanışma'nın Sesi derneğin çağrısıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' dolayısıyla Türkiye'de tutuklu bulunan milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyelerine dayanışma kartları yolladı.

Almanya'nın Köln kentinde Dayanışma'nın Sesi derneğin çağrısıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' dolayısıyla Türkiye'de tutuklu bulunan milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyelerine dayanışma kartları yolladı.

Dayanışma'nın Sesi derneği adına Georg Krautkramer yaptığı çağrıda, "8 Mart'ta Türkiye'de muhalif düşüncelerinden dolayı tutuklanan kadınları yalnız bırakmayalım; Örneğin Figen Yüksekdağ gibi seçilmiş milletvekilleri, Gültan Kışanak gibi seçilmiş belediye başkanları, Beyza Üstün gibi akademisyenler yanı sıra çok sayıda kadın gazeteci de tutukludur. Onları yalnız bırakmayalım" dedi.

Bu çağrıya Almanya Federal Meclisinden ırkçı AfD partisi dışında tüm partilerden (CDU, SPD, Yeşiller, FDP ve Solparti) milletvekilleri, Ren Westfalya Eyalet Meclisinden SPD'li ve Yeşiller milletvekilleri ve Köln Belediye Başkanları ile Belediye Meclis üyeleri destek verdi.

Dayanışma'nın Sesi Derneğin 8 Mart kartpostal çağrısına destek verenler şöyle:
SPD: Rolf Mützenich (SPD Genel Meclis Başkanı), Aydan Özoğuz ve Frank Schwabe (MV), Gabriele Hammelrath, Susanna Dos Santos, Andreas Kossiski, Martin Börschel ve Jochen Ott (SPD Kuzey-Ren Westfalya Eyalet Milletvekilleri)
Yeşiller: Margit Stumpp, Margarette Bause, Filiz Polat ve Cem Özdemir (MV), Berivan Aymaz (Kuzey Ren Westfalya Eyalet MV) Angela Spizig, Brigitta von Bülow ve Andreas Wolter (Köln Belediye Başkanları), Derya Karadag (Köln Belediye Meclis üyesi)
Solparti: Katja Kipping, Heike Hänsel, Gökay Akbulut, Andrej Hunko ve Matthias Birkwald (MV) ile Avrupa Parlamento Milletvekilli Özlem Alev Demirel, Güldane Tokyürek ve Jörg Detjen (Köln Belediye Meclis üyesi) ile Solparti üyeleri Ulrike Detjen ve Murat Yilmaz.
FDP: Gyde Jensen, Lukas Köhler ve Peter Heidt (MV)
CDU: Frank Heinrich (MV)
Gazeteci Meşale Tolu ile Dayanışma'nın Sesi derneğinden Anke Brunn (SPD, eski Devlet Bakanı), Genevieve Moreau, Adil Demirci, Caroline Hess, Sevinc Yilmaz, Barbara Jung.