27 Nisan 2024 Cumartesi

Ali Asker Yer mezarı başında anıldı

AGİF ve SKB, iş cinaeti sonucu yaşamını yitiren devrimci işçi ve ADHF üyesi Ali Asker Yer'i Almanya'nın Göppingen'deki mezarı başında andı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), iş cinaeti sonucu yaşamını yitiren devrimci işçi ve Almanya Demokratik Haklar Federasyonu (ADHF) üyesi Ali Asker Yer'i Almanya'nın Göppingen'deki mezarı başında andı.

16 Mart günü çalıştığı inşaatta işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle yaşanan iş kazası sonucu ağır yaralarar Yer, hastaneye kaldırıldı. Yer, tedavi gördüğü hastanede 7 Nisan'da yaşamını yitirdi.

Ali Asker Yer'in mezarı başında yapılan anmaya AGEB, Mor Kızıl Kollektif ve Yer ailesi de katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada AGİF adına yapılan konuşmada, Ali Asker Yer'in mütevazi devrimci olduğu belirtildi. AGİF temsilcisi, "Ali Asker Yer'i unutmayacağız, onun ideallerini yeni kuşaklara taşıyacağız" dedi.

Yer ailesi adına yapılan konuşmada, Ali Asker Yer'in kaza geçirdiği günden bu yana yanlarında olan herkese teşekkür etti.

Mor Kızıl Kollektif adına yapılan konuşmada, "Ali Asker Yer gibi bir devrimciyi yitirmenin hüznünü yaşıyoruz" denildi.