19 Mayıs 2024 Pazar

AJK genel kurulunu gerçekleştirdi

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'na bağlı İşçi Gençlik Kültür Derneği, genel kurulunu açtığı yeni lokalde gerçekleştirdi.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'na (AGİF) bağlı İşçi Gençlik Kültür Derneği (AJK) 31. mücadele yılını geride bıraktı.

Ulm kentinin en köklü göçmen örgütlerinden olan AJK, bölgede göçmen işçilerin eşit haklar mücadelesi, yerli emekçilerle birlikte ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadele, kadın özgürlük mücadelesi, doğanın talanına karşı mücadeleyi amaç edinen AJK, 31. mücadele yılında yeni açmış olduğu yeni dernek lokalinde genel kurulunu gerçekleştirdi.

Genel kurul saygı duruşu ile başladı, eski eşbaşkanların selamlama konuşması ile devam etti.

Divan seçiminin ardından, üye çoğunluğunun sağlanması sonrası belirlenen gündemle devam eden kongrede söz alan üyeler, yeni bir dernek yerine kavuşmanın, önemli olduğunu vurgularken, pandemi yasakları, ırkçılığa karşı mücadele, hayat pahalılığı, işsizlik ve buna karşı mücadele ile ilgili konuşmalar yaptı.

AGİF yönetim kurulu üyesi Mesut Duman, yeni dernek yerini açan AJK kongresini ve üyelerini selamlayarak konuşmasına başladı. Duman, 31 yıldır mücadele eden bu derneğin devrimciler ve göçmen işçiler için önemini vurguladı. Hanau katliamı ve ırkçılığa karşı mücadelenin öneminin altını çizen Duman, katliamı yapanlar ve adaleti sağlamayanlarla, ırkçılığa karşı birlikte mücadele verilemeyeceğini vurguladı. Duman "Bugün Almanya'da ırkçılık yok" diyenlerin, ırkçılığın üstünü örtmeye çalıştığını ifade etti. Koronavirüs döneminde hayat pahalılığı, işten çıkarmalar, kısa çalışma dönemi gibi konularda tabanın ve örgütlü kesimlerin tepkilerinin çok az olduğunu söyleyen Duman "Buna karşı ilerici ve devrimciler olarak, federasyonumuz ve yerel kurumlarımız birçok konuda örgütlülüklerini koruyarak çıktılar" dedi.

Kongreye, ADGB, KON-MED, Tohum Kültür Merkezi, ADHF, HDP ve Alevi Kültür Merkezi ile Merhaba Gazetesi temsilcileri katıldı ve kongreyi selamlayan konuşmalar yaptı.

Kongre, yapılan tartışmalardan sonra yeni yönetim kurulunu ve federasyon delegelerini seçti.