19 Nisan 2024 Cuma

AGİF: Irkçılığa karşı inisiyatif alıyoruz, adalet istiyoruz

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Alman devletinin ırkçı faşist saldırıların aydınlatmadığına dikkat çekerek, "Mağdur aileler ve göçmen kurumları olarak adalete susadık" tepkisinde bulundu. AGİF, Hanau katliamının yaşandığı 19 Şubat'a atfen her ayın 19'unda adalet talebi için sokaklarda olacaklarını duyurdu.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya'da artan ırkçı faşist saldırılara karşı adalet mücadelesi yürüteceklerini açıkladı. 

Almanya'da ırkçı ve faşist hareketin geliştiğine dikkat çeken AGİF, ırkçı neonazi AfD'nin parlamentoda faşizmi meşrulaştırması ve herhangi bir burjuva siyasetin parçası yapılmasının göçmenlere yönelik silahlı saldırıları arttırdığı kaydedildi. 

AGİF açıklamasında, "Henüz NSU katliamlarının, Celle'nin, Dresden'in acıları yüreğimizde dinmemişken, Hanau katliamı biz göçmenlerin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi bütün yıkıcılığı ile gözlerimizin önüne serdi. Başta NSU davası gelmek üzere bizlere yönelik gerçekleştirilmiş hiçbir saldırı aydınlatılmış, failler yargılanmış değil. Tersine Anayasa Koruma Teşkilatı ve kurumları ile Alman Devleti, bu cinayetlerin aydınlatılmaması için elinden geleni yapıyor. Delil karartıyor, yargıyı yanlış yönlendiriyor, şahitler ölüyor. Dahası, bütün deliller ve her yeni vaka okları ırkçı faşist yapılanmaların polis-ordu ve Anayasa Koruma Teşkilatı ile ilişkilerini gösteriyor" dedi.

"Mağdur aileler ve göçmen kurumları olarak adalete susadık" diyen AGİF, katliamların aydınlatılmasının kendi ellerinde olduğunu söyledi. AGİF olarak bu mücadelede inisiyatif aldıklarını belirtilen açıklamada, "Davalardaki her gelişim, adalet mücadelesi sonucu kazanıldı. Her aydınlanma, mücadele ile yaratıldı. Irkçı saldırı ve katliamların aydınlatılması bizlerin elinde. Katliamların ve saldırıların aydınlatılması ırkçı faşist hareketin her türlü dayanağını ve ilişkilerini açığa çıkaracak, antifaşist mücadelenin önünü açacaktır. Adalet istemek ve adaleti kazanmak bizim en doğal hakkımız. Biz Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu olarak bu mücadelede inisiyatif alıyoruz" denildi.

19 Şubat 2020'de Hanau'da ırkçı faşistler tarafından göçmenlere yönelik katliama atfen her ayın 19'unda sokaklarda olacaklarını açıklayan AGİF şunları kaydetti:

"Adalet arayışında üzerimize düşen görevleri titizlikle yerine getireceğiz. Bütün göçmen ve antifaşist kurumları, adalet mücadelesini omuzlamayı ve bu yoldan antifaşist karşı taarruzu örgütlemeye çağırıyoruz.

Bu bağlamda artık her ayın 19'unda sokaktayız. 19 Şubat'ta gerçekleştirilen katliamın hesabını sormak ve adalet istemek için meydanlardayız. Birleşelim, mücadele edelim, faşizme ve ırkçılığa meydan okuyalım. Faşizme karşı tek yumruk, tek barikat. Irkçı faşist saldırıların hesabını soracağız."