19 Mayıs 2024 Pazar

AGİF: Göçmen işçi ve emekçiler 1 Mayıs'ta sokağa

1 Mayıs'a ilişkin açıklama yapan AGİF, "Irkçılığa, kadınlara ve LGBTİ+'lara dönük cins kırımına, adaletsizliğe ve sömürü çarkına karşı başta göçmen işçi ve emekçiler olarak sınıf kardeşlerimiz Alman işçi sınıfı ile 1 Mayıs'ta alanlara çıkalım, seferber olalım" dedi.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'a ilişkin açıklama yayınladı, tüm göçmen işçi ve emekçileri alanlara çağırdı.

Açıklamada, "Dünyanın bir yılı aşkındır gündemi Covid-19 olmaya devam ediyor. Covid-19 pandemisinin insan sağlığına etkisi kadar derinleştirdiği ekonomik krizde ezilenlerin ve işçi sınıfının yaşamlarını etkilemeye devam ediyor. Kârların özel, zararın ise toplumsal olduğu bu sistemde krizin faturası da bizlere ödetilmeye devam ediyor. Bir avuç kapitalistin sömürü çarkı korunurken biz işçi ve emekçilerin hakları günden güne kısılmaktadır. Milyonlar geleceksizleştirilmektedir. Sendikalar ise haklarımız için mücadele etmek biryana, devlet ve sermayenin çıkarlarına göz kırpmaya devam ediyor" diye belirtildi.

Egemenler her toplumsal krizde olduğu gibi pandemi sürecinden de işçi sınıfının temel hak ve özgürlüklerine saldırmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Ücretlerimiz kırpılmakta, çalışma koşullarımız ağırlaşmaktadır. Paralı sağlık sistemi bizler için daha zor ulaşılabilinir olmakta, yeni polis yasaları ile de on yıllardır yürütülen mücadelelerle kazanılan toplanma ve gösteri haklarımıza saldırılar büyümektedir" denildi.

Göçmenler için ise sorunların daha katmerli hale geldiği ifade edilen açıklamada, "En ağır işlerde pandemi ile burun buruna çalışmaktayız. Hanau'da olduğu gibi ırkçı katliamlara maruz kalmaktayız. Eşit sosyal ve siyasal haklardan faydalanamıyoruz. Ten rengimiz ve dilimizin aksanı günlük yaşamımızda bir çok kapıyı yüzümüze kapatıyor. Ancak yine de krizin faturasını ödemeye devam ediyoruz" diye kaydedildi.

AGİF, "İşçilerin ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ta tüm bu barbarlığa karşı sokaklara çıkarak en temel haklarımız için yolları birlikte adımlayalım. Irkçılığa, kadınlara ve LGBTİ+'lara dönük cins kırımına, adaletsizliğe ve sömürü çarkına karşı başta göçmen işçi ve emekçiler olarak sınıf kardeşlerimiz Alman işçi sınıfı ile 1 Mayıs'ta alanlara çıkalım, seferber olalım" dedi.