18 Nisan 2024 Perşembe

AGİF: 8 Mayıs'ta antifaşist mücadeleyi büyütelim

AGİF, Hitler faşizminin Kızıl Ordu tarafından yenilgiye uğratıldığı 8 Mayıs 1945'in yıl dönümünde, antifaşist mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), 8 Mayıs 1945'te Hitler faşizminin yıkılmasının 75'inci yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Hitler faşizminin Kızıl Ordu'nun can bedeli savaşımını sonucu yıkıldığını hatırlatan AGİF,  "Zaferin 75'inci yılında kazanımlarımız tehlikede. Yeni faşizm yükselişte. Göçmenler kitlesel katliamlarla katlediliyorlar. Yaşam hakkımız ellerimizden alınıyor" dedi.

Açıklamada, "Hanau katliamının acısı yüreklerimizde henüz taze iken, Arkan Khalaf isimli 15 yaşındaki bir çocuğumuz katledildi, Baverya'da dükkanlarımız yakıldı. Alman Devleti, Anayasa Koruma Teşkilatı aracılığı ile faşist yükselişin dolaysız sorumlusu. Başta NSU davası gelmek üzere ırkçı faşist saldırıların üstünü örtüyor. Pandemi koşullarında da ırkçı ve faşist yükseliş hız kesmeden sürüyor" ifadelerine yer verildi.

Faşizme karşı mücadelenin sokakta yükseltilmesi gerektiğini belirten AGİF, 8 Mayıs'ı göçmenlerin yaşam hakları için "öfke ile dolu bir mücadele gününe çevirme" çağrısını yaptı.