16 Mayıs 2024 Perşembe

Afganistan Komünist Partisi (Maoist) direniş çağrısı yaptı

"Taliban, işgalci Amerikan emperyalizmine boyun eğiyor" diyen Afganistan Komünist Partisi (Maoist), ülkede bulunan tüm devrimci güçleri birleşmeye ve halk savaşını yükseltmeye çağırdı.

Afganistan Komünist Partisi (Maoist) ülkedeki mevcut savaş hali ve Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesine ilişkin açıklama yaptı. Taliban'ın emperyalistler ile varılan anlaşmalar sonucu iktidarı aldığı vurgulanan açıklamada, mevcut durumu devrime çevirmek adına ülkedeki tüm devrimci güçleri birleşmeye ve halk savaşını yükseltmeye çağırdı.

Emperyalist ABD'nin Afganistan'ın 20 yıl önce işgal ettiğini ifade edilen açıklamada, "Bu vahşi ve saldırgan saldırıda binlerce kişi öldürüldü, binlercesi yaralandı ve yerlerinden edildi. Gerici, milliyetçi cihatçılar, kötü şöhretli milisleriyle birlikte emperyalist işgalcilerin ayaklarına bastı ve işgalci bir piyade gibi davranarak, ülkenin savunmasız insanlarının kanıyla ellerini kirlettiler ve ülkenin kanlı bir şekilde yağmalanmasına katıldılar" denildi.

Saldırının başından bu yana Taliban'ın emperyalistlerin desteğini aldığı kaydedilen açıklamada, ABD emperyalizminin çıkarları doğrultusunda hareket eden güçlerin bugün ‘barış anlaşması' yaptığını belirtti.

ABD ve Taliban arasında 'barış anlaşması'nın imzalanmasından sonra, Afganistan Komünist Partisi'nin (Maoist) "Taliban, işgalci Amerikan emperyalizmine boyun eğiyor" açıklamasını yaptığını hatırlattı. Entelijensiya, bu savaşın kısmen gerici bir direniş savaşı değil, müzakere masasında verilen çoğu taviz için bir savaş olduğunu ilan ederek bir pozisyon aldığı kaydedilen açıklaada "Partimiz, tüm ulusal devrimci ve demokratik güçlere, mevcut durumun savaşan taraflarına kendilerini aldanmamaları, bu savaşı gerici bir iç savaş olarak mahkûm etmeye çalışmaları ve bunu gizleyen hain şahsiyetlerin maskesini düşürmeleri çağrısında bulunmaktadır. Bu savaşı ulusal, devrimci ve halk direnişine dönüştürün" dedi.