19 Mayıs 2024 Pazar

Af Örgütü'nden Küçüközyiğit'in bulunması çağrısı

29 Aralık'tan bu yana kendisinden haber alınamayan eski başbakanlık hukuk müşaviri Küçüközyiğit için Uluslararası Af Örgütü, Ankara Başsavcısı Akça'ya bir mektup gönderdi. Mektupta, Küçüközyiğit'in zorla kaybedildiğinden şüphelenildiği kaydedildi. 

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), 29 Aralık 2020 tarihinden bu yana kayıp olan eski başbakanlık hukuk müşaviri Hüseyin Galip Küçüközyiğit'in bulunması için Ankara Başsavcılığı'na "Acil Eylem" çağrısı yaptı. 

Af Örgütü, Pazantesi günü Başsavcı Ahmet Akça'ya bir mektup gönderdi. Mektupta, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından KHK ile görevden alınan Küçüközyiğit'in zorla kaybedildiğinden şüphelenildiği belirtildi. 

Af Örgütü ayrıca, Başbakanlık eski hukuk müşaviri hakkında Aralık ayında yapılan kayıp ihbarına takipsizlik kararı verildiğini duyurdu. 

Örgüt, Başbakanlık eski hukuk müşaviri hakkında aralık ayında yapılan kayıp ihbarına takipsizlik kararı verildiğini duyurdu.

NASIL KAYBOLDU?
Hüseyin Galip Küçüközyiğit'ten 29 Aralık 2020 günü Ankara'daki ofisinden çıktığında bu yana haber alınamıyor. Nursena Küçüközyiğit, iş yeri kamerasında bir görüntü tespit etti. Görüntülere göre, 3 kişi Hüseyin Galip Küçüközyiğit'i takip ediyor. Gölbaşı istikametine gittiği tahmin edilen bir araca bindirildi.

Plakası tespit edilen aracın da kayıp. Küçüközyiğit'in kızı Nursena Küçüközyiğit, CİMER'e kayıp ilanı verilmesine rağmen savcı atanmadığı için gerekli işlemler yapılmadı.