19 Mayıs 2024 Pazar

ACTİT 31. kongresini gerçekleştirdi

ACTİT 31. Kongresini kurum lokalinde gerçekleştirerek yeni dönem mücadele perspektifi ve yönetim kurulunu belirledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT) 31. Kongresini kurum lokalinde gerçekleştirerek yeni dönem mücadele perspektifi ve yönetim kurulunu belirledi.

Açılış konuşmasını yapan ACTİT Eşbaşkanı Kemal Karanfil, "ACTİT bir gelenek, bu gelenek kolay yaratılmadı. Sizlerin ve burada olmayan, olamayan çok sayıda yoldaşın ve arkadaşın bu geleneğin oluşmasında emeği var" dedi.

Pandemide burjuva iktidarların korkusunun büyüdüğünü belirten Karanfil, devletlerin pandemi bahanesiyle ezilenlerin öfkesini yatıştırmaya çalıştığını; buna karşın işçi emekçi düşmanı uygulamaları bir bir devreye soktuğunu ifade etti. Karanfil, Fransa devletinin işçi, emekçi ve mültecileri ilgilendiren ve büyük kitle eylemleriyle karşı konulan yasaları bu pandemi süreci içinde onayladığını vurguladı.

Kongrede konuşan AvEG-Kon Eşbaşkanı Özkan Özdemir, Türkiye, Kürdistan ve Avrupa gündemlerini değerlendirdi. Özdemir, kapitalist saldırganlığa, ırkçılığa, kadın düşmanı politikalara karşı mücadelenin yükseltilmesi ve birleşik mücadelenin en güçlü şekilde örülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yeni yönetim kurulunun seçilmesiyle kongre sona erdi.