29 Mart 2024 Cuma

ABD'de yüz yüze eğitime geçilen ilk günde Covid-19 vakası

ABD'deki vakaların hızla artmasına rağmen yüz yüze eğitime geçen okullardan birinde, bir çocuğun koronavirüs testi pozitif çıktı.

Koronavirüs nedeniyle 4 milyon 500 binden fazla kişinin enfekte olduğu ABD'de, Donald Trump yönetiminin okulları açma ısrarı devam ederken Indiana eyaletinde yüz yüze eğitime geçen bir okulda öğrencilerden birinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Yeni eğitim döneminde okulun açıldığı ilk gün öğrencilerden birinin virüs kaptığı tespit edilirken yetkililer, 'pozitif test protokolünün' yürürlüğe sokulduğunu belirtti.

Hancock Sağlık Departmanı, Greenfield Central Ortaokulu'nda bir öğrencinin korona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurdu. Ebeveynlere konuyla ilgili mektup gönderildiği aktarıldı. Okul yetkilileri, durumdan haberdar olduktan sonra ‘pozitif test protokolünün’ uygulandığını ifade etti.

Ebeveynlere gönderilen mektupta, okulun her akşam profesyonel olarak dezenfekte edildiği ancak enfekte olan öğrencinin temas ettiği bölgelere özel önem verileceği belirtildi. Mektupta şu ifadeler kullanıldı: "Bu bilginin bazılarınızı endişelendireceğini anlıyoruz. Belirlediğimiz protokollere uymak, hem öğrenciler hem de çalışanlar için güvenli bir ortam sağlamak adına önemlidir."

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki korona virüsü vakalarının artmasına rağmen okulların sonbaharda açılması gerektiğini söylemişti. Trump, temmuz ayının başında yaptığı açıklamayla açmama kararı alacak okulları fonlarını kesmekle tehdit etmişti.