3 Temmuz 2024 Çarşamba

ABD'de polis bir çocuğu katletti

New York'un Utica kentinde 28 Haziran akşamı polisler üst arama bahanesiyle durdukları çocuklardan 13 yaşındaki Nyah Mway'ı göğsünden vurarak katletti. Utica Emniyeti çocuğun kaçarken polislere silah doğrulttuğunu iddia etti. Myanmar'da doğan Mway'in ailesiyle ABD'ye göç eden Mway'in yaşamını yitirdiği hastane önüne toplanan çok sayıda kişi sloganlarla katliama tepki gösterdi. 

ABD'nin New York eyaletinde polis, 13 yaşındaki Nyah Mway isimli çocuğu katletti.

ABD basınındaki haberlere göre, New York eyaletinin Utica kentinde 28 Haziran'da akşam saatlerinde polis, iki çocuğu durdurdu. Polis tarafından paylaşılan videoda, üst araması yapılacağı sırada 13 yaşındaki Nyah Mway'ın kaçmaya başladığı görüldü. Bir görgü tanığının çektiği görüntüde ise koşan çocuğun üstüne atlayarak yere yatırırken, Patrick Husnay isimli polisin çocuğu vurduğu görüldü.

Utica Emniyet Müdürü Mark Williams, basın toplantısında kaçan çocuğun kaçarken polise silah doğrulttuğunu ileri sürdü. Williams, polislerin çocuğu yakaladığı sırada yerde yaşanan boğuşmada bir polisin silahını ateşlediğini ve Mway'ın göğsünden vurulduğunu iddia etti.

Mway, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Myanmar'da doğan Mway'in ailesiyle ABD'ye göç ettiği öğrenildi.

Yapılan incelemede, çocuğun elindeki silahın sahte olduğu ve gerçek mermi ateşleyemeyeceği ortaya çıktı. 

Mway'ın vurulması, tepkilere yol açtı. Mway'ın kaldırıldığı hastaneye giden çok sayıda kişi de burada slogan atarak tepkisini gösterdi. Utica'daki emniyet binasının önünde de eylem düzenlendi. Utica Emniyet Müdürlüğü iç soruşturma başlatıldığını açıklarken, New York Başsavcılığı da soruşturma başlatılacağını duyurdu