19 Mayıs 2024 Pazar

ABD'de göçmen politikası protesto edildi

Trump yönetiminin göçmen politikası ve kaçak göçmenlerin tutulduğu ICE merkezlerindeki kötü muamele New York'ta protesto edildi. Eyleme saldıran polis, en az 20 kişiyi gözaltına aldı.

Yüzlerce polisin müdahale ettiği olayda gözaltına alınan kadın ve erkek göstericiler, kelepçe takılarak Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza kurumuna ait otobüslere bindirildi.

ABD'nin New York kentinde, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) kurumunun uygulamaları protesto edildi. Eyleme yapılan saldırıda 20 kişi gözaltına alındı.

ABD'de göçmenlere karşı Trump yönetimi döneminde alınan kararlara ve kaçak göçmenlerin tutuklu bulunduğu ICE merkezlerindeki kötü muameleye karşı Manhattan'ın mahkemelerinin ve hükümet binalarının yer aldığı Foley Meydanı'nda toplanan göstericiler polis tarafından engellenmek istendi.

ICE merkezinin de bulunduğu Federal Plaza isimli devlet binasına doğru yürüşe geçenlere polis saldırdı. Broadway Caddesi'ne dağılan göstericiler ile NYPD polisi arasında yaşanan kovalamaca sonunda en az 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, ICE'a ait otobüslere bindirildi.

GÖÇMENLERİN TUTUKLANMASINA TEPKİ
ICE karşıtı protestocular, dün de Federal Plaza önünde toplanarak binaya zorla girmeye çalışmış, polislerin engellemeye çalıştığı göstericiler giriş kapısının camlarını kırmış ve yerlere sprey boyalarla sloganlar yazmıştı.

ABD'de, "ICE'ı kapat" adı altında toplanan grup, daha önce de belgesiz göçmenlerin tutuklanmasını ve göçmen ailelerin çocuklarından ayırılması politikalarını eleştiren gösteriler düzenlemişti.