8 Mayıs 2024 Çarşamba

ABD savaş gemisi Doğu Akdeniz'de

ABD, Doğu Akdeniz'de gözlemci statüsüyle Doğu Akdeniz'e gemi gönderdi. ABD savaş gemisi USS Hershel Woody Williams, Girit Adası'na vardı. 

NATO üyeleri Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de süregelen gerginlikte gözlemci rolü üstlenen ABD savaş gemisi USS Hershel Woody Williams, Yunanistan'ın Girit Adası'na vardı.

Gemi, son günlerde Avrupa Birliği ve Rusya'nın bölgede tansiyonun yükselmesinin ardından gönderdiği diğer savaş gemilerine katıldı.

Amerikanın Sesi'nin haberine göre, USS Hershel Woody Williams adeta yüzen bir askeri üs niteliğinde. ABD donanmasının yeni sınıf dev gemilerinden ikincisi olan USS Hershel Woody Williams, askeri operasyonlarda hızlı ulaşım ve destek merkezleri olarak kullanılıyor.

Amerikalı yetkililer geminin Girit'in batı ucundaki Suda Körfezi'ndeki ABD üssünde ne kadar süreyle kalacağı ya da ne tür bir rol üstleneceğini henüz ayrıntılı bir şekilde açıklamadı.

DOĞU AKDENİZ DONANMALARLA DOLDU
ABD'nin savaş gemisinin varmasından önce Fransa 13 Ağustos'ta Yunan kuvvetleriyle güneydeki Girit Adası açıklarında eğitim tatbikatı düzenlemiş ve Doğu Akdeniz'e iki fırkateyn göndermişti. Rus donanması da bir fırkateynini bölgeye konuşlandırmıştı.