19 Mayıs 2024 Pazar

ABD, Putin'i 'savaş suçlusu' ilan eden tasarıyı onadı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısının bugün 21. günü. Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmeler devam ederken, ABD, Putin'i 'savaş suçlusu' öngören tasarıyı senatoda onadı.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal saldırısı 21. güne girdi. Taraflar arasındaki görüşmeler sürerken, çatışmalar da devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Twitter'den yaptığı açıklamada, görüşmelerin bugün de devam edeceğini duyurdu. Müzakere sürecinin zorlu ve karışık olduğunu belirten Podolyak, "Temel çelişkiler var ancak kesinlikle uzlaşmaya yer var. Molalar esnasında alt gruplar halinde çalışmalar devam edecektir" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de dün yaptığı son açıklamada Rusya ile yapılan görüşmelerin 'daha gerçekçi bir yapıya büründüğünü, ancak halen zamana ihtiyaç duyulduğunu' söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkesinin NATO üyesi olamayacağını anladıklarını belirterek, Avrupa ülkelerinden silah istedi.

ABD SENATOSU PUTİN'İ 'SAVAŞ SUÇLUSU' ilan etti
ABD Senatosu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "savaş suçlusu" olarak tanımlayan karar tasarısını onayladı. Tasarı, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği savaş suçlarının soruşturulmasını öngörüyor.