5 Mayıs 2024 Pazar

7 savaşçı için Hesekê'de merasim düzenlendi

Deyr ez Zor, Serêkaniyê ve Garê'de şehit düşen 7 savaşçı için Hesekê'de yapılan merasimde "Şehitlerimizin ideallerini zafere ulaştıracağız" denildi.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesekê kentinde Deyr ez Zor'da şehit düşen Mahidi al-Awaid, Serêkaniyê Onur Direnişi döneminde ölümsüzleşen ve şehadeti yeni açıklanan Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçısı Zafêr Serêkaniyê ile farklı zamanlarda şehit düşen 5 savaşçı için tören düzenlendi.

Merasime Özerk Yönetim, PYD, TKŞ, JKŞ, DSG ve Alişer Deniz Tugayı savaşçı ve komutanları da katıldı.

Merasimde Hesekê Askeri Meclis Komutanı Hüseyin Selmo ve Şehit Aileleri Meclisi adına Ahmed Asaad konuşma yaptı.

SELMO: ŞEHİTLERİMİZİN FEDAKARLIĞI SAYESİNDE BAŞARISIZ OLUYORLAR
Selmo, şehitlerin ideallerini zafere ulaştıracaklarını vurguladı ve şöyle devam etti: "İşgalci Türk devleti irademizi baltalamaya çalışıyor ama şehitlerimizin fedakarlıkları sayesinde her seferinde başarısız oluyorlar."

ASAAD: ÜLKELERİNİN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN EN KIYMETLİ ŞEYLERİNİ FEDA ETTİLER
Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Asaad da şehit kanlarının birbirlerine karışarak bölge halklarını birleştirdiğini belirtti. Asaad, "Şehitlerimiz ülkelerinin özgürlüğü için en kıymetli şeylerini feda ettiler" diye konuştu.

AİLELERE ŞEHADET VESİKALARI VERİLDİ
Konuşmaların ardından şehit düşen savaşçılar Mahidi al-Awaid, Mihemed Şêxmûs (Amed Dorşîn), Beşar Ubêd (Zagros Şengal), Xalid Hec Elî (Demhat Bakur), Salih El-Ibêd ve Beşar El-Îsa ile Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçısı Beşar Elî'nin (Zafêr Serêkaniyê) ailelerine şehadet vesikaları verildi.

Şehitler sloganlar eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.