5 Mayıs 2024 Pazar

'2020 direniş ve umudun yılı olacak'

TKŞ, JKŞ ve CKŞ, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2019 yılında halkların direnişiyle geçtiğini belirtti, "2020 yılı, direnişin, devrimlerin ve zaferlerin büyümesi umudu ile kutlu olsun…" dedi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), yeni yıl dolayısıyla mesaj yayınladı. 

'ROJAVA'DAN AVRUPA'YA UMUDUN TÜRKÜLERİ SÖYLENİYOR'
2019'un mücadele, isyan,direniş ve umut dolu bir yıl olduğu belirtilen mesajda, dünyada ezilen halkların kapitalis sistemin ezilen halklara, işçi ve emekçilere dayattığı geleceksizliğe karşı ayakta olduğu belirtildi. Açıklamada, "Kadınlar erkek egemen zihniyete karşı direniş ve isyan dansındalar. Gençler yeni bir gelecek için sokakları tutuşturuyor. İşçi emekçiler onurlu bir yaşam için harlıyor isyan ateşini. Rojava'dan, Irak'a, Lübnan'dan, İran, Cezayir ve Mısıra, Latin Amerika'dan Avrupa'nın her bir kentine kadar şimdi umudun türküleri söyleniyor" denildi. 

Emperyalist güçler ve gerici bölge döletlerinin özellikle Ortadoğu coğrafyasını kendi emperyalit çıkarları doğrultusunda şekillendirmeye çalıştığına işaret edilen açıklamada, bunun tüm ezilen halklara savaş, kan, gözyaşı, taciz,tecavüz, talan ve isyan olarak döndüğü vurgulandı. 

Rojava'nın 2019 yılını işgal saldırılarına karşı direniş ve savaşla dolu bir yıl olarak geçirdiği belirtilerek, "Ve şimdi 2019 yılının savaş kararlılığını ve iradesini kuşanarak karşılıyoruz 2020 yılını. Devrimimiz, topraklarımız, yeni yaşam umudumuz, kadın devrimimizin yol gösteren meşalesi yok edilmeye çalışılıyor" diye kaydedildi. 

'EMPERYALİST İŞGALE KARŞI GELECEĞİMİZİ VE İRADEMİZİ SAHİPLENELİM'
Mesajda, şunlar ifade edildi: "Fakat bizlere yeni bir mücadele, savaş ve zaferler müjdeleyecek 2020 yılında tüm Rojava,  Kuzey ve Doğu Suriye halklarını, Ortadoğu ve dünya ezilen halklarını bir kez daha emperyalist işgal saldırıları karşısında geleceğini ve iradesini sahiplenmeye çağırıyoruz.

İşgalci Türk devletinin işgal saldırıların karşı tüm halkları öz savunma temelinde örgütlenmeye çağırıyoruz. Örgütlü bir halkı hiçbir güç yenemez şiarı ile sesimizi dünya halklarına duyurmak ve devrimimizin kazanımlarını savunmak geleceğimizi ve onurumuzu savunmaktır.

"Rojava'da Kürdü, Arabı, Süryanisi, Ermenisi, Türkmeni, Kadını ve genci ile ezilenler işgale ve şiddete karşı savaş mevzilerinde kazanımlarını savunarak karşılıyor yeni yılı. Tüm bu saldırılar ve kirli savaş çığırtkanlığı karşısında tek yol devrim ve sosyalizmdir. Tek yol örgütlü gücümüz ve direnişimizdir. 

'YENİ MÜCADELE YILINI AYAKTA OLAN EZİLENLERİN COŞKUSU VE İRADESİYLE SELAMLIYORUZ'
"Bizler Komünistler olarak, komünist kadınlar ve gençler olarak 2020 yılını şehitlerimizin devrimi can bedeli savunan izinden savunacağımızı ve bir direniş yılına çevireceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. 2020 yılı bütün dünya ezilen, işçi, emekçi, kadın ve gençlerinin umut ve direniş yılı olsun.  Bu gün kapitalist sistemlere ve diktatörlüklere karşı yeni ve onurlu bir yaşam için, özgürlükler için ayakta olan tüm ezilenlerin direnişini yeni mücadele yılının coşkusu ve iradesi ile selamlıyoruz. 

"2020 yılı, direnişin devrimlerin ve zaferlerin büyümesi umudu ile kutlu olsun…"