Yunus Emre Şen: Devrimin genç yapıcısı

Yunus Emre Şen, yoldaşlarının "kekesi". Bir sosyalist yurtsever olarak "Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" diyerek Kobanê'ye yola çıktı. Suruç'ta düşlerini ve mücadelesini miras bırakıp AKP-DAİŞ saldırısında ölümsüzleşenlerin arasında yer aldı.
Yunus Emre Şen, 30 Mart 1993'te dünyaya geldi, Vanlıydı. Çocukluğunda ailesiyle birlikte Antep'e taşınmış ilk ve ortaokulu burada bitirmişti. Lise yıllarında devrimci düşüncelerle tanıştı. Üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili Edebiyatı bölümünü kazandı. 2011'de gerçekleşen Roboskî katliamıyla beraber örgütlü mücadele içerisinde yer alması gerektiğine karar verdi ve SGDF faaliyetlerine katıldı.
Ankara'da birçok çalışma içerisinde görev aldı. Emekçi yönü güçlüydü, üniversitede öğrenci çalışmalarında ve antifaşist eylemliliklerin örgütlenmesinde yer aldı. İl yönetiminde aldığı görevlerin yanı sıra Fabrika Kolektif Üretim Merkezi'nin kuruluşunda ve açılışında büyük emek sahibiydi.
2013'te Hacettepe Üniversitesi Hatsanesi'nde işten atılan sağlık emekçilerinin eyleminde yaptığı konuşmada "Bu eylem, grev bizimdir. Bugün işçi sınıfı birbirlerinden farklı dillerde konuşuyor olabilirler ama dağlarımızın ardında başka halkların emekçileri bombalanıyorlar" demişti. Türkiye işçi sınıfının kurtuluşunu, Kürt halkının kurtuluşunda gören bir bilince sahipti.
Yunus Emre Ankara'dan sonra devrimci çalışmalarına Adana'da devam etti. 5 ay boyunca Çukurova Üniversitesi'nde ve Adana'nın emekçi semtlerinde bulundu. Suruç'a yoldaşı Cebrail'le Adana'dan yola çıkmıştı.
Yoldaşlarının anısında güler yüzüyle kaldı, yüzünde gülümseme hiç eksik olmazdı. Kendisini sürekli geliştirmek için çabalardı. Mütevaziydi. Emekçi yönü yoldaşlık ilişkilerinde de öne çıkardı, yoldaşlarını ilerletmek için çaba harcar, gelişimleriyle ilgilenir, beraber okur tartışırdı.
Rojava'daki devrim sürecini yakından takip ediyordu. Babası İhsan Şen "Yıkılan umutları onarmaya gittiler. Yunus küçüklüğünden beri haksızlığı kabul etmeyen biriydi. Onunla gurur duyuyorum. Okul, park, kütüphane yapacaktı. Yıkılan duvarları, kırılan camları kimseden destek almadan kendi harçlıklarıyla yapmaya gittiler" demişti. Umut işçisiydi Yunus Emre. Devrim topraklarında olmak, devrime omuz vermek için gitti.
*Portre dizimiz yarın Serhat Devrim ile devam edecek...
Kaynakça:
*Kobanê'ye Gitmek
*Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak