30 Nisan 2024 Salı

Velilerden imam hatibe karşı 10 bin imza

Bayraklı Onur Mahallesi'ndeki Milli İrade Ortaokulu'nun bir bölümünün imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, topladıkları 10 bin imzayı, Milli Eğitim Bakanlığına gönderdi.

İzmir'in Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi'nde bulunan Milli İrade Ortaokulu kampüsü içerisinde imam hatip sınıflarının açılması ile ikili eğitime geçilmiş ve veliler duruma tepki göstermişti. Öğrenci velilerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiği 722 dilekçe ise muhatap bulunamadığı gerekçesiyle kabul görmemişti.

4 aydır İzmir'in farklı bölgelerinde imza kampanyası yapan veliler topladıkları 10 bin 431 imzayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. Açıklamaya Öğrenci Veli Derneği Karşıyaka ve Bergama Şubeleri, Eğitim Sen 2 Nolu Şube ve Eğitim İş 3 Nolu Şube destek verdi.

PTT Karşıyaka Şubesi önünde yapılan açıklamada konuşan Hatun Taş, çocuklarına yaşatılan bu mağduriyetlerin ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını istediklerini vurguladı.

'SESİMİZİ SADECE MİLLİ EĞİTİM VE VALİLİK DUYMADI'
Milli İrade Ortaokulu'nun, Onur Mahallesi'ndeki tek ortaokul olduğunu söyleyen Taş, ihtiyaç olmamasına rağmen iki cami hocasının çabalarıyla, İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmeye çalışıldığını kaydetti. Taş, "Yürüttüğümüz bu haklı mücadeleyle sesimizi yalnız İzmir kamuoyu değil, Türkiye duydu; sadece İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik duymadı" diye konuştu.

İmam hatip sınıflarının açılmasıyla tekli eğitimden ikili eğitime geçildiğini belirten Taş, İmam hatip Ortaokulu sınıflarının ortalama 15'er mevcutlu iken, ortaokul sınıflarının mevcudunun ise ortalama 40'a çıktığını söyledi. Taş, iki okulun öğrencileri arasında sorunlar yaşandığını ve bunun derslerdeki başarıyı da etkilediğine dikkat çekti. 

Taş, şunları söyledi: "İzmir halkının 10 bin 431 imzayla verdiği destekle sesimizi Milli Eğitim Bakanı'na duyurmak istiyoruz. Umuyoruz ki, Sayın Bakan sesimizi duyar ve çocuklarımızın yaşadığı mağduriyete diğer yetkililer gibi duyarsız kalmaz. Ayrıca bilinmelidir ki bu, mücadelemizin bir parçasıdır ve mücadelemizi hukuki ve siyasi alanda da sürdüreceğiz. Bu mücadele sadece Milli İrade Ortaokulu'nun geri kazanılması mücadelesi değil; laik, bilimsel, parasız eğitim mücadelesidir; çocuklarımızın, yani ülkemizin aydınlık geleceğinin mücadelesidir."

Veliler, açıklamanın ardından topladıkları imzaları postaneden Milli Eğitim Bakanlığına gönderdi.