30 Nisan 2024 Salı

Tes-İş'ten üyelerine göstermelik tatil

İBB ile imzalanan TİS ardından Tes-İş 2 ve 3 nolu şube İBB çalışanı üyelerine kabin bavulu hediye etti ve bir otelle anlaştı. Yoksulluk sınırında maaş alan işçilerin söz konusu otelde tatil yapabilmesi için yıllarca izin yapmadan çalışması gerekiyor. 

Türkiye Enerji, Su Ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi adından Tes-İş 2 ve 3 nolu şube İBB'de çalışan üyelerine kabin bavulu hediye etti. Kabin bavulunun ardından işçiler sendikanın özel anlaşması olduğu Adrina Termal Health & Spa Hotel'e rezervasyon yaptırmaya başladı. Maaşları yoksulluk sınırının altında olan enerji işçileri için belirlenen fiyatlar ise oldukça yüksek. 

Enerji-Sen, İBB'de çalışan enerji işçilerinin belediyede en düşük maaşı aldığını, ortalama 26-27 bin bandında olduğunu açıklamıştı. Fahiş ev kiralarına, ulaşım ücretlerine, okul masraflarına rağmen dört kişilik bir aile için belirlenen tek günlük konaklama ücreti 6 bin. Tek kişi için ise 2 bin 500 lira. 

Basit bir hesapla bile ister dört kişilik olsun ister tek kişilik, enerji işçisinin tatile çıkabilmesi için yıllarca tatil yapmadan çalışması; kira, fatura, ulaşım, beslenmek ve sağlık gibi zorunlu ihtiyaçlarının karşılamasının yanı sıra kenarda tuttuğu en az 30 bin lira olması gerekiyor.