18 Eylül 2024 Çarşamba

Tekirdağ'da tren kazası: 10 ölü, 73 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treni, vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu devrildi. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi yaralandı.
Edirne'nin Uzunköprü ilçesi'nden 362 yolcusu ve 6 personeli ile İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere hareket eden yolcu treni saat 17.00 sıralarında Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde raydan çıkarak devrildi.
 
10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul-Kapıkule seferini yapan tren kazasında ilk belirlemelere 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin yaralandığını söyledi. Bölgeye 100’ün üzerinde ambulans sevk edildiği bildirildi.
 
TREN KAZASI NEDEN OLDU?
 
Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiği tespit edildi." denildi.
 
'362 YOLCU VE 6 PERSONEL BULUNUYORDU'
 
6 vaganlu trenin 5 vagonunun devrildiği belirtilen Bakanlık açıklamasında trende 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu açıklandı.
 
TEKİRDAĞ VALİSİ: ÖLÜLERİMİZ VAR
 
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptığı açıklamada "Yaralılarımızın büyük kısmını bölgeden tahliye ettik, ölüler var, şu an bir rakam veremiyorum. Aşırı yağışlardan kaynaklanan bir kaza olduğu yönünde bilgiler var. Bakanlık bu konuda kısa süre sonra bir açıklama yapacak" dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazada hayatlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.
 
KAN ANONSU
 
Çorlu Belediye Başkanlığı, kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılan yaralılar için acil kan verilmesi çağrısında bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, "Sarılar mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur" denildi.
 
GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
 
Başbakanlık tarafından, Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.