16 Eylül 2024 Pazartesi

Tahir Elçi 132. haftadır adalet bekliyor

Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Av. Muhterem Batı, bugün İzmir'de görülen Lice davasını hatırlatarak ne davayı ne de davanın avukatı Tahir Elçi'yi unutmayacaklarını ifade etti.
Diyarbakır Sur'da sokağa çıkma yasağı döneminde Dört Ayaklı Minare'nin tahrip edilmesine karşı basın açıklaması yaparken katledilen Tahir Elçi için her hafta yapılan eylem devam ediyor.
 
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için adalet talebiyle yapılan eylemler 132. haftasında Adliye Sarayı önünde devam etti. Bu hafta yapılan eyleme avukatlar ve geçtiğimiz ay yaşamını yitiren İHD Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muhterem Süren'in yakınları da katıldı.
 
Açıklamada Kürtçe ve Türkçe yazılı "Seni unutmayacağız" pankartı taşındı.
 
Diyarbakır Baro Genel Sekreteri Av. Mahsum Batı, soruşturma dosyasında henüz bir şüphelinin bile bulunmadığını belirtti. 1993 yılında Jandarma Bölge Komutanı Bahtiyar Aydın'ın öldürülmesiyle başlayan, onlarca sivilin öldüğü ve onlarcasının da yaralandığı kamuoyunda Lice davası olarak bilinen davanın bugün İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacağını ifade etti.
 
Batı, "Tahir Elçi Lice davasının da avukatıydı. Oradaki mağdurların ve yaralananların savunucusuydu. Biz bu vesileyle buradan sesleniyoruz. Biz Tahir Elçi'nin takip ettiği bu dosyayı takip etmeye devam edeceğiz" dedi.