24 Nisan 2024 Çarşamba

Sosyalistler İzmir'den haykırdı: Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız

İzmir'de sosyalistlere yönelik gerçekleşen operasyona ilişkin yapılan açıklamada, bu saldırıların tesadüf olmadığı kaydedildi. "Bu çabanız boşadır" diyerek iktidarı uyaran sosyalistler, ölümsüzleşenlere verdikleri sözü yineledi. Ne düşkün itirafçıların yalan beyanlarının, ne gözaltı ve tutuklama saldırılarının mücadelelerini sekteye uğratabileceğinin altını çizen sosyalistler, "Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız" vurgusu yaptı. 

İzmir'de sabaha karşı Ankara'da "gizli tanığın" yalan beyanları gerekçe gösterilerek aralarında muhabirimiz Ertürk Yılmaz, HDP MYK üyesi Emin Orhan'ın da olduğu Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri gözaltına alındı. 

Ayrıca aynı  saatlerde Yeni Demokrat Gençlik üyelerine de gözaltı saldırısı gerçekleşti.

Gözaltı saldırısına ilişkin ESP, SGDF, YDG ve TÖP Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin katılımıyla gerçekleşen eyleme HDP İzmir İl Örgütü ve HDK İzmir Meclisi, SYKP, BDSP, Kaldıraç, Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER) ve çok sayıda demokratik kitle örgütü destek verdi. 

ÇEPNİ: DEVRİMCİLER VAR OLDUĞU MÜDDETÇE HAKİKAT MÜCADELESİ SÜRECEK
"Sosyalistleri yıldıramayacaksınız" yazılı pankartın açıldığı eylemde söz alan HDP Milletvekili Çepni, devrimciler yönelik  sistematik saldırıların Saray rejiminin artık bir  klasiği haline geldiğini söyledi. Bu tür saldırıların özellikle ekonomik krizin derinleştiği dönemlerde arttığına dikkat çeken Çepni, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Bu ülkeyi çalanları, kaynakları hortumlayanlarla neden uğraşmadığını" sordu. Çepni, şöyle devam etti: "Çünkü onlarla aynı koltuktasınız. Onlarla aynı biçimde paraları götürüyorsun. Bir kez daha söylüyoruz bu ülkede emekten, demokrasiden özgürlüklerden yana bizler var oldukça bu sömürü ve soygun düzeni ilelebet asla var olamayacak. Devrimciler var olduğu müddetçe hakikat mücadelesi ilelebet sürecek." 

'ONLARIN ONURLU DURUŞU HEPİMİZE ÖRNEKTİR'
Sabah saatlerinde uyduruk gerekçelerle sosyalistlerin gözaltına alındığını kaydeden Çepni, bu pespaye çürümüşlüğün ancak saray rejiminde gerçekleşebileceğini dile getirdi. Çepni, "Saray'ın kolluk gücü olanlar, bu sömürü düzeninin aparatı haline gelenler bilsinler ki suç işliyorlar. Asla ve asla bu işlenen suçlar hesapsız kalmayacak" vurgusu yaptı. Bugün bu hukuksuzlukların emrini verenlerin yarın koltuklarını korumak için "kandırıldık" yalanına sığınacağını hatırlatan Çepni, "Rahatlarını kaçırmaya devam edeceğiz. O yüzden iyi ki devrimciler var, iyi ki sosyalistler var iyi ki halkların özgürlüğü için mücadele edenler var, onları bir kez daha selamlıyoruz. Gözaltında olan ve çıkan arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Onların onurlu duruşu hepimize örnektir. Onursuzluğu meslek edinenler onların onurunu anlayamazlar. Baskılar ve gözaltılar mücadelemizi engelleyemeyecek" ifadelerini kullandı. 

YDG: DEVRİM ŞEHİTLERİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Yeni Demokrat Gençlik adına yapılan konuşmada, gözaltında "İbrahim Kaypakkaya'yı neden andınız?", "Suruç eylemlerine neden katıldınız?" sorularının yöneltildiği belirtildi. Konuşmada, "İbrahim Kaypakkaya'yı bu halk için gençliğini feda etmiş bir insan olarak tanıyor ve savunuyoruz. 33 arkadaşımız IŞİD barbarları tarafından devlet işbirliğiyle katledildiler. Suruç'taki yoldaşlarımızı sahiplendik, sahiplenmeye devam ediyoruz. Bu baskılar, gözaltılar bizleri yıldıramaz. Bizler devrim şehitlerini savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Bu halk için mücadele ettik etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu. 
 
TÖP: BU OPERASYONLAR TESADÜF DEĞİL, BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
TÖP adına yapılan konuşmada ise işsizlik, pahalılık ve açlık düzeni karşısında sesini yükselten devrimcilere, sosyalistlere yönelik bu operasyonların tesadüf olmadığı kaydedildi. Bu düzen karşısında, sosyalistlerin düzeni değiştirecek alternatifi temsil ettiği vurgulanan konuşma şöyle devam etti: "Sermayenin iktidarına biz  son vereceğiz. Bu işsizlik düzenini bu açlık düzenini, bu zulüm düzenini değiştirecek olan iktidar değil, herhangi bir soruna çözüm üretemeyecek duruma geldiler. Bu düzenin karşısındaki alternatifi biz temsil ediyoruz. Bu düzen ne restorasyonla ne seçimle değişecek, bu düzenin alternatifini sosyalistler olarak biz kuracağız."

ESP: ÖLÜMSÜZLEŞEN YOLDAŞLARIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ YİNELİYORUZ
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü adına basın metnini Çınar Altan okudu. Operasyonun nedenini çok iyi bildiklerini kaydeden Altan, "Şunu net bir şekilde ifade edelim, çabaları boşunadır" dedi. 

İşçi sınıfı ve ezilenlerin kabaran öfkesi karşısında siyasi ve ekonomik olarak büyük bir krizin içinde debelenen AKP-MHP faşist iktidarını ne bu saldırılar ne de başka bir çabanın kurtaracağının altını çizen Altan, "Dün nasıl işçi sınıfı ve ezilenlerin kabaran öfkesi ve yükselen mücadelesinin en önünde yer aldıysak bugün de aynı kararlılıkla en önde yerimizi alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. İsmini andığımız, adlarını türkü, yüzlerini bayrak yaptığımız devrim ve sosyalizm şehitlerine, Suruç'ta ölümsüzleşen yoldaşlarımıza verdiğimiz söz gereği ne düşkünleştirilmiş itirafçıların yalan beyanları ne de faşizmin gözaltı ve tutuklama saldırıları bizleri onurlu mücadelemizden bir adım dahi geriye attıramayacak. Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız!"