29 Mart 2024 Cuma

Sinbo'da işten atılan işçi fabrikadan zorla çıkarılmak isteniyor

Haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkarılmayı kabul etmeyen TOMİS üyesi Sinbo işçisi, fabrikada bölümleri dolaşarak işçilere seslendi. Mücadele çağrısı yapan işçi polis zoruyla dışarı çıkarılmak isteniyor. TOMİS 16.30'da bu saldırılara karşı Sinbo önüne çağırdı. 

Sinbo son bir aydır haksız ve hukuksuz şekilde işten atma saldırılarını sürdürüyor. İşten çıkarılan TOMİS üyesi işçi fabrikayı terk etmeyerek işçilere seslendi.

21 Ocak günü işten çıkarılan işçi, yönetimin hukuksuzca işten atmalarını teşhir etti. Farplas'taki eylemlerin patrona geri adım attırdığını belirterek TOMİS'e üye olma çağrısı yaptı. 

TOMİS ise fabrika işçilerine şöyle seslendi: "Cuma günü Sinbo yönetimi keyfi işten atma saldırısını devreye soktu. Daralma gerekçesi ile işten atma saldırısını kabul etmeyen TOMİS üyesi işçiler fabrikaya girerek işbaşı yaptı. Bizler de haklı ve onurlu mücadelesi için kapı önünde bekleyişteyiz. TOMİS buna izin vermedi, vermeyecek. Keyfi işten atma saldırılarına izin vermeyeceğiz. Ocak zammı öncesi gerçekleştirilen saldırıların işçilere gözdağı ve korku vermek için olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda bu saldırının TOMİS'in içeride verdiği sendikal mücadeleye dönük bir saldırı olduğunu biliyoruz.

Onların yasa dışı uygulamalarına karşı fiili meşru mücadele hakkımızı kullanmazsak kaybederiz. Birlik olalım, işten atma saldırılarına karşı fabrikalarımızı terk etmeyelim."

İşten atma saldırısını kabul etmeyerek fabrikayı terk etmeyen TOMİS üyesi işçi  üretim alanına girerek arkadaşlarına birlik olma çağrısı yaptı. Güvenlik tarafından dışarı çıkarılmaya çalışılıyor.

Buna rağmen TOMİS üyesi işçiler fabrikada bölümleri dolaşarak işçilere mücadele çağrısı yapmaya devam ediyor. 

Öte yandan Sinbo yönetimi fabrikaya polis çağırdı. 

Bu saldırılara karşı 16.30'da Sinbo fabrikası önünde basın açıklaması yapılacak.