26 Nisan 2024 Cuma

Ordu'da AKP'li şirkete adrese teslim ihale

ORÇEV üyeleri, AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kumsal alanı imara açmasına tepki gösterdi. Açılan ihalenin adrese teslim AKP'li şirkete verildiği vurgulandı.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Altınordu ilçesinde bulunan Tayfur Gürsoy Parkı önündeki kumsalın imara açılarak, kafe yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Kafe yapılmak istenen alanda açıklama yapan kitle, "Sahillerimizin, kumsallarımızın Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından talan edilmesine izin vermeyeceğiz" pankartını açtı. Açıklamaya kentte bulunan siyasi parti, dernek ve sendika temsilcileri de destek verdi.

ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, 2015'ten itibaren belediyenin sahilleri işgal ettiğini söyledi. Bu tarihten itibaren sahillerin doldurulmaya ve imara açılmaya başlandığını anımsatan Gönül, "Sahilin doldurulmasının yasalara aykırı olduğunu iddia ederek İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Mahkeme de dolgunun yasadışı olduğunu onayladı" diye belirtti.

KIYILAR DOLDURULUYOR
Belediyenin Perşembe ve Gülyalı ilçelerinde de deniz dolgusu yapmak istediğini ifade eden Gönül, "Tüm kumsallar yok ediliyor. Amaç nedir? Bir avuç inşaat firmalarına rant sağlamak isteniyor. Nasıl mı? İnşaat molozları buralara dökülecek. İnşaat firmalarına yeni betonlaştırma projelerinde rant sağlamak. Bu kadar dolgu da tabi ki taş ocağı açılarak yapılacak. Bu dolgular yapılırken kamu zararı yaratılıyor" dedi.

İHALE AKP'Lİ ŞİRKETE
Tayfun Görsoy Parkı'nın sahiline yapılmak istenen kafenin 600 bin liraya ihale edildiğini vurgulayan Gönül, şöyle devam etti: "İhaleyi alan şirket AKP il yönetiminden Muhittin Konca mı? Ne amaçla ihale etmiştir? Mahmuzun doğu tarafını ise, daha önceki projede olmamasına rağmen kanopark adı altında doldurdu. Üstelik de buraya açtığımız davanın Bilirkişi Heyeti raporu lehimize çıkmıştır. Bu mahmuzlar bilirkişi heyetinin raporuna aykırıdır. Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni mahkeme kararlarına ve yasalara uymaya davet ediyoruz. Buradaki çalışma sonlandırılmalı; bilirkişi heyeti raporlarına göre uygulama yapılmasını istiyoruz. OBB'yi keyfi uygulamalara son vermeye çağırıyoruz."