16 Eylül 2024 Pazartesi

ODTÜ'de 'Tayyipler alemi' pankartı açan 3 öğrenci gözaltına alındı

ODTÜ'de mezuniyet töreninde "Tayyipler alemi" pankartı açan öğrencilerin Sabah gazetesi ve TRT Haber'in hedef göstermesinin ardından üç öğrenci bu sabah gözaltına alındı.
ODTÜ'de dün gerçekleştirilen 2018 yılı mezuniyet töreninde "Tayyipler alemi" pankartını taşıyan öğrencilere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında 3 öğrenci gözaltına alındı.
 
SABAH VE TRT, 'BUNUN HESABI SORULMALI' DİYE TALİMAT VERMİŞTİ
 
Pankart hakkında dün Sabah gazetesinin internet sitesinde "Bunun hesabı sorulmalı" başlığıyla bir haber yayınlanmıştı. Haberde söz konusu pankart da yayınlanmış ve özetle şu ifadeler yer almıştı:
"Skandalları bitmek bilmeyen ODTÜ'de bugün yine bir rezalet yaşandı. Sözde mezuniyet törenini siyasal şova çeviren 'öğrenciler', Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı akıl almaz hakaretler içeren pankartlar taşıdılar."
 
TRT Haber'in internet sitesinde de yayınlanan haber ile öğrenciler hedef gösterildi. TRT haberinde şu ifadeleri kullanmıştı:
"Görüntüler sosyal medyanın gündemini sarsarken skandal pankartlara karşı tepki yağdıran vatandaşlar 'bu rezilliğe kim göz yumduysa hesabı sorulsun' yorumları yaparak, siyasal şova dönen bu sözde mezuniyet töreni ve hakaret skandallarının failleri hakkında gereğinin yapılmasını istediler."