17 Mayıs 2024 Cuma

'Libya tezkeresi derhal geri çekilsin'

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Libya tezkeresinin derhal iptal edilmesini ve savaş politikalarına son verilmesini istedi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Libya tezkeresini protesto etmek için Konak'ta bulunan DİSK Ege Bölge Temsilciliği binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de katıldı. 

Açıklama yapan TMMOB İl Koordinasyonu Kurulu üyesi Melih Yalçın, AKP ve MHP'nin oyları ile tezkerenin Meclis'ten geçtiğini hatırlattı. Yalçın, "Bugüne kadar Suriye ve Irak başta olmak üzere TBMM'den geçirilen onlarca tezkerenin kalıcı bir çözüm üretmediği aksine yeni sorunları da beraberinde getirdiği açıktır. Bununla birlikte iç savaş halindeki Libya'ya asker gönderme, AKP'nin Türkiye'de iç ve dış politikada yaşanan tıkanmayı aşma çabasından başka bir şey değildir" dedi.

AKP'nin savaş politikalarının halklara hiçbir yararının olmadığını vurgulayan Yalçın, Libya tezkeresinin derhal iptal edilmesini ve savaş politikalarındaki ısrardan vazgeçilmesini istedi.

Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Türkiye'yi Libya'da yaşanan iç savaşa taraf olmaya zorlayan her adımın karşısında olduklarını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti: "Yeni bir tuzağa düşmemek için barış, demokrasi ve halkların kardeşliğinden yana olan tüm kesimleri barıştan yana tutum almaya çağırıyoruz. İktidar güçlerinin uzun süredir can simidi olarak satıldığı milliyetçilik, din ve mezhep istismarcılığı ve militarizm üstünden yürütülen kara propagandaya karşı, dünyanın neresinde olursa olsun savaş politikaları karşısında barış talebinde ısrar etmeye devam edeceğiz."