20 Mayıs 2024 Pazartesi

KCK: Fransa hala ağır bir sorumluluk altında

Paris'te katledilen kadın devrimcileri anan KCK, Fransa'nın hala ağır bir sorumluluk altında olduğunu belirtti ve katilamın aydınlatılmasını istedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 9 Ocak 2013’te Paris’in merkezinde katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan için açıklama yaptı. 

Fransa’nın ağır bir sorumluluk altında olduğunu ve mutlaka açığa çıkarması gerektiğini belirten KCK, Paris katliamını ikinci bir "Dreyfus" olayı olarak tanımladı.

Katliamın Erdoğan'ın talimatıyla MİT tetikçisi tarafından gerçekleştirildiğini belirten KCK, Paris ve Şırnak'ta katledilen kadın devrimcileri andı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Ocak ayı artık Kürt halkı ve tüm özgürlük güçleri için kadın şehitleri ayı haline gelmiştir. Kadın şehitlerimiz özgürlük tutkularıyla zemheri ayını özgürlük ateşiyle yanardağ patlaması gibi özgürlük mücadelesinin yükseleceği ay haline getirmişlerdir. Artık Ocak ayında zemherinin soğuğu değil, özgürlük volkanının sıcaklığı hissedilecektir."

Cinayetin Fransa’nın başkenti ve en merkezi yerinde gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada "Cinayetin bu gerçekleşme biçimi Fransa’yı ağır bir sorumluluk altına koymuştur. Eğer Fransa böyle bir cinayete göz yummamışsa mutlaka açığa çıkarması gerekmektedir. Yoksa Fransa’da olduğu söylenen adaletten söz etmek anlamlı olmayacaktır. İkinci bir Dreyfus olayı olarak tarihteki yerini alacaktır. Eğer Fransa adalet kurumları bu cinayeti aydınlatmaz ve tetikçinin arkasındaki güçleri yargılamazsa bu cinayetten sorumlu olacaklardır. Hala sorumluların yargılanmadığı bu cinayetlerin gerçek sorumluların yargılanması için Fransa’daki aydınları, demokratları, kadınları ve vicdan sahibi insanları göreve davet ediyoruz" denildi.