25 Nisan 2024 Perşembe

Kadıköy'de polis işkencesine rağmen 'AKP istifa' eylemi

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin Kadıköy'de yapmak istediği eylem daha başlamadan saldıran polis, 51 kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Polis saldırısına rağmen kitle saatlerce eylem alanını terk etmedi. 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, artan döviz kurundaki artış nedeniyle halkın yoksullaşmasına karşı "Bu iktidara, bu düzene mecbur değiliz" şiarıyla Kadıköy'de bulunan Boğa Heykeli'nde basın açıklaması düzenlemek istedi. Açıklama öncesinde Kadıköy'ü ablukaya alan polis toplanmak isteyenlere saldırdı.

Polis, Bahariye Caddesi'nde toplananları cadde dışına sürdü. "Hükümet istifa" ve "AKP halka hesap verecek" sloganları atanları işkenceyle gözaltına aldı.

Eyleme destek için gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu'nu da engellemeye çalıştı. Piroğlu, polislere tepkisini gözaltı aracının önünü keserek gösterdi.

PİROĞLU'NDAN POLİSE: EKONOMİYİ BATIRANLAR SİZİ DE BATIRIYOR
Gözaltı aracı önünde konuşan Piroğlu, "Türkiye'yi batıranların korkusu burada. Boyun eğmeyin. İktidarın sahipleri gibi iktidarın emrinde olanlar da hesap verecek. Halka, halkın adaletine hesap vereceksiniz. Halkın adaletine hesap vereceksiniz. Bu ülkeyi yolsuzluğa bulayanlar, ekonomiyi batıranlar sizi de batırıyor" şeklinde konuştu. Piroğlu, açıklamanın ardından yolu trafiğe açtı.

51 KİŞİ İŞKENCEYLE GÖZALTINA ALINDI
Açıklama sonrasında Kadıköy'ün ara sokaklarında yürüyenlere polis tekrar saldırdı. Bütün saldırılara rağmen halk AKP iktidarını sokakta protesto etti. Polis saldırısında 51 kişi işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara ters kelepçe yapıldı, otobüste polis işkencesi sürdü.

Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyeti'ne götürüldü.