4 Mayıs 2024 Cumartesi

ODTÜ öğrencilerinin mücadelesi sürüyor

Bahar Şenlikleri'nin iki güne indirilmesi ve Devrim Stadyumu'nun şenlik kullanımına yasaklanmasına karşı eylemlerini sürdüren ODTÜ öğrencileri, Meclis'te yaptıkları basın toplantısında kazanana kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

ODTÜ öğrencileri, üniversite yönetimiyle görüşme taleplerinin yanıtsız kalması üzerine önceki gece Rektörlük önünde nöbete başladı ODTÜ öğrencileri, Bahar Şenlikleri'nin iki güne indirilmesi ve Devrim Stadyumu'nun şenlik için kullanımının yasaklanmasına karşı sürdürdükleri eylemlerini önceki gün Meclis'e de taşıdı.

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, CHP Milletvekili Okan Konuralp, DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'la birlikte Meclis'te basın toplantısı yapan ODTÜ öğrencileri "Kazanana kadar yan yana mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan, okulda büyük bir yürüyüş düzenleyen ODTÜ öğrencileri, üniversite yönetimiyle görüşme taleplerinin yanıtsız kalması üzerine önceki gece Rektörlük önünde nöbete başladı. Burada çadır kuran ODTÜ öğrencileri "Devrimi alana kadar terk etmiyoruz" diyerek tüm öğrencileri nöbete çağırdı. Gece boyunca film gösterileri ve sloganlar, şarkılarla süren nöbet eyleminin sonunda, sabah da Rektörlük önünde toplu kahvaltı yapılırken, Rektör Verşan Kök'ün eylemin başlamasından sonra makamını terk ettiği öğrenildi.